Напишете дума/думи за търсене

Трикове за по-лесно почистване на 5 труднодостъпни места у дома

Дори и при редовното почистване на дома има места, с които е по-трудно да се справим. Ето рецептите:

* Клавиатурата на компютъра е едно от най-мръсните места и е добре да се почиства веднъж седмично. Ако не разполагате със специален спрей, може да използвате мека четка, с която да избутате част от нечистотиите. А после с помощта на тиксо да досъберете други, които са по-трудни за отстраняване.

* Има тесни места, в които се събират не само прах, а и по-едри мръсотии. Може да достигнете до тях, като използвате руло от тоалетна хартия. Пъхнете единия край в тръбата на прахосмукачката, а другия смачкайте така, че да влезе в желаното място.

* Венецианските щори може да се почистят лесно с помощта на щипка за скара, на чиито краища се увиват микрофибърни кърпи. Използвайте чиста вода.

* По същия начин може да се справите със замърсената вентилационна решетка, като за нея може да потопите кърпата в разтвор с перилен препарат.

* Дюзите на главата да душа с времето може да се запушат с варовик, особено в регионите с твърда вода. Ще ги отпушите, като направите "компрес". За целта сложете в найлонов плик 1 чаша ябълков оцет и 1/3 чаша сода бикарбонат. Потопете в плика главата на душа, като прикрепите с ластик. Оставете да действа 2-3 часа, а после почистете добре, включително като пуснете силна струя вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X