Напишете дума/думи за търсене

Характеристики на синдрома на постоянна сексуална възбуда

Може ли да си представите какво би било чувството да не контролирате собственото си тяло? Най-малкото изтощително и смущаващо. Това се случва с хората, които страдат от синдром на постоянна сексуална възбуда. Това състояние се характеризира с неконтролируемост, която далеч не доставя удоволствие, всъщност причинява болка. Повече жени страдат от това състояние.

Това състояние се нарича още постоянно нарушение на гениталната възбуда. Свързваме го с повтаряща се неконтролирана и неволна физиологична реакция в гениталната област.
Това разстройство е неудобно не само за тези, които го имат, но и за околните. Това е така, защото може да се случи по всяко време. То обикновено се случва в ситуации, които изобщо не са еротични.

Страдащият изпитва истински психологически дискомфорт, защото той вече не свързва възбудата с нищо сексуално. Вижда го по-скоро като мъчение. Това „вълнение” изобщо не е в синхрон с истинското му сексуално желание.

Характеристики на Синдрома на постоянна сексуална възбуда


• Страдащият се чувства изключително неудобно
• Ако разклати таза си, това може да предизвика неволен оргазъм
• Изпитва неконтролирана физиологична възбуда. Това не е свързано с еротично преживяване
• Страдат от ненавременни и неудобни оргазми
• Реакциите му не се инициират от желанието
• Той е в постоянно и повтарящо се състояние на възбуда
Дори да постигне оргазъм, това не намалява състоянието му на възбуда

Не бива да бъркаме това състояние с пристрастяване към секса. При това конкретно разстройство страдащият е постоянно възбуден. Той обаче не иска да бъде. Пристрастеният към секса ивдивид всъщност желае възбуда.

Възможни причини за синдром на постоянна сексуална възбуда

Към днешна дата причините за този синдром са неясни. Не е известно дали са на психологическо или физиологично ниво.
На физиологично ниво може да бъде причинено от:
• Пациентът страда от травма в основата на гръбначния стълб
• Промяна в комуникацията между мозъка на пациента и гениталната му област
• Неизправност на сензорните нерви на пациента
• Промяна в хормоналните нива на пациента. Това се дължи на антидепресантите

Въпреки това периневралните кисти на Тарлов са най-добре познатата физиологична причина за това заболяване. Те променят нервните корени на долната част на гръбначния стълб и са пълни с цереброспинална течност. Разположени са в сакралната област на гръбначния стълб.

Лечение
Причината за този синдром не е ясна. Следователно интервенцията обикновено се фокусира основно върху това просто да накара страдащия да се чувства по-добре. Важно е човекът да отиде на лекар възможно най-скоро. Ако специалистът изключи органична етиология, в този случай пациентът трябва да посети сексолог.
Целта на терапията е да ограничи начините, по които разстройството засяга способността на страдащия да функционира в ежедневието си. Терапията учи пациента на различни стратегии, така че възбудата да не води до инвалидизиращ дискомфорт.

Освен това терапевтът практикува контрол на тревожността с пациента. Този специалист може да практикува психотерапия, медицина или сексология. В зависимост от това в коя от тези области практикува, той ще избере подходяща терапия.

Медицинският специалист прави преглед и на сексуалния живот на пациента.
Това се налага, защото в много случаи сексуалният му живот ще се промени. Твърде вероятно е да гледа на него много негативно. Има възможност изобщо да не може да възприеме сексуалността си по здравословен начин. Той трябва да разбере разликата между неволните оргазмични реакции и желаните сексуални реакции. Тези желани сексуални реакции възникват, когато пациентът е изложен на подходящи еротични стимули. Терапията има за цел да помогне на пациента да разбере тази разлика.

Ексхибиционизмът - отклонение или афродизиак

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X