Напишете дума/думи за търсене

Причини, които разкриват защо не трябва да се пие алкохол дори в малки дози

Някои хора не виждат нищо лошо в това да пият по малко алкохол вечер или по празниците. Други не знаят мярка и пият почти всеки ден.

Всеки е наясно какъв ефект имат алкохолните напитки върху тялото, но в тази статия ще се спрем на някои сериозни аргумента против тяхното използване.
Трябва ли да се откажем от алкохола?

1. Злоупотребата с алкохол води до развитие на сериозни заболявания, липса на дисциплина, безсмислени конфликти и недостиг на пари.

2. Спиртните напитки безмилостно унищожават вътрешните органи и провокират ранна смърт. Последиците от употребата на алкохол идват постепенно.

3. Алкохолът е причина за около 80% от смъртните случаи от рак на хранопровода и устната кухина, 90% от сексуалното насилие, 70% от непланираната бременност, 50% от пътнотранспортните произшествия, 50% от убийствата и 25% от самоубийствата. Това са ужасяващи цифри.

4. Учените са доказали, че на хората, които пият алкохолни напитки дори умерено, мозъкът с времето изсъхва и намалява по размер. Само една чаша водка може да убие до 2000 мозъчни клетки. 95% от алкохолиците имат мозъчни проблеми. Шансовете да се роди здраво дете от пиещ (дори умерено) човек са малки. Деца от пиещи мъже се раждат с увреждания в развитието и дори мъртви. Положението на здравето на жените, които пият алкохол, е още по-лошо. Според статистиката около 95% от нарушенията на генетичния код се случват именно заради злоупотребата с алкохол, наркотици и цигари.

5. Експерти провеждат интересен експеримент с кокоши яйца - под носачките били поставени 160 яйца, а в същата стая се приготвял алкохол. Алкохолните пари, действащи върху яйцата, доведоли до следния резултат: само от 80 яйца се излюпили пилета, 25 от които били мутанти (без нокти, клюн и други дефекти).

6. Всяка доза алкохол причинява непоправима вреда на организма. Действието на такива напитки е подобно на действието на сериозните лекарства.

7. Според Световната здравна организация всеки трети човек в света умира от причини, свързани с алкохола, а всеки пети от заболявания, свързани с тютюнопушенето.

8. Според статистиката хората, които пият, живеят с 15 години по-малко, пушачите с 8 години.

9. Алкохолната интоксикация създава илюзията за облекчаване на стреса. Всъщност напрежението в мозъка и нервната система не изчезва в това състояние, а се увеличава още повече.

10. Алкохолът ускорява процеса на уриниране, тоест повече вода и соли се отделят от тялото. Ето защо след бурен пир хората са измъчвани от жажда. Освен това алкохолните напитки нарушават абсолютно всички метаболитни процеси, протичащи в тялото и то не е в състояние да работи правилно.

Всеки човек може да се отърве от пристрастяването към алкохола. Основното е желанието и вярата в себе си. Бъдете здрави, щастливи и умерено трезви!

7 неща, които се случват с тялото, ако не пием алкохол един месец

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X