Напишете дума/думи за търсене

Да мразиш човека, когото обичаш - възможно ли е?

Мразенето на човека, когото обичате, е нормално, тъй като хората смe парадоксални по природа. Когато любовта е истинска, омразата не е нищо друго освен кратък епизод, който може да бъде обработен.

До известна степен да мразиш човека, когото обичаш, е съвсем нормално. Много хора смятат, че обратното на любовта е омразата, но в действителност това е безразличието. Омразата и любовта са две чувства, които са напълно свързани.

От друга страна, важно е да запомните, че само машините са (почти) на сто процента последователни и послушни. Ако натиснете бутон, той ще направи както искате. Начинът, по който е създаден един уред, му пречи да обработва поръчката по различен начин. Няма друг избор, освен да направи това, което му е казано.

Докато човешките същества обработват всички външни и вътрешни стимули. Много фактори влияят на всеки по различен начин и в резултат на това ние не мислим и не се чувстваме по един и същи начин всеки ден. Вярно е, че всички индивиди се движат в рамките на определени стабилни параметри. Вярно е обаче, че те винаги се променят до известна степен. Поради тази причина е възможно да мразите човека, когото обичате.

Любов и омраза - двете страни на една и съща монета
Хората рядко изпитват чувства и емоции без примеси. Във всеки един момент дори най-нежната и еволюирала любов може да остави малко пространство за омраза.

В крайна сметка, може да мразите човека, когото обичате, защото любовта и омразата са доста сходни. Приликите, които споделят, са това, което ви позволява да говорите за споделена територия, емоционална взаимозависимост, при която другият човек оказва влияние върху вас и обратно. Каквото и да правят, те ви влияят по някакъв начин, независимо дали за добро или за лошо. Когато обичаме, ние сме особено чувствителни към действията на любимия.


Следователно, когато той отговори на вашите очаквания, чувството за любезност, близост и положителна предразположеност стават основни. Но ако сте наранени от действията на този човек, може да се появи чувство на омраза. Не трябва да бъде всепоглъщаща и разрушителна омраза, а дълбоко отхвърляне на неговите действия. Може да се почувствате тъжни и ядосани едновременно. Както виждате, възможно е да мразите човека, когото обичате.

Ти разочароваш другите и те те разочароват
Повечето хора идеализират партньорите си, когато се влюбят. Това е като почти свръхчовешко чувство, където няма място за противоречия или негативни емоции. Рано или късно обаче хората започват да виждат, че всъщност не е така. Всичко човешко е парадоксално, самите човеци са свят на парадоксите. Хората са интелигентни и непохватни, смели и страховити, едновременно зрели и инфантилни. Някои черти обаче могат да преобладават.

Дори любовта, която хората изпитват към себе си, не е напълно стабилна. Възможно е да се мразите от време на време. Това може да се случи, когато се чувствате особено зле от дадена ситуация. Може също да се чувствате по този начин, след като се увлечете от импулси и направите нещо, което не би трябвало.
Вие разочаровате другите и те също ви разочароват. И тези неуспехи понякога могат да бъдат големи. Може да мразите човека, когото обичате, защото, в крайна сметка, нито една обич не е освободена от подобни противоречия.

Привличане на човека, когото обичаш
Всяка голяма любов оставя белези, точно като детството. През повечето време балансът в любовта възниква само след изправяне пред трудни или предизвикателни ситуации като съжителството. Това е динамиката на тези интензивни привързаности. Понякога може да мразите човека, когото обичате, но също така е възможно да възстановите привързаността и да намерите нов баланс. За това е истинската любов.

Всеки от нас може да бъде по-добър. В крайна сметка, всеки има части от себе си, които не му харесва много. Например нетърпимост, конформизъм, колебание или егоизъм. Някои вярват, че не са в състояние да променят тези черти към по-добро. Въпреки това те не ги правят по-добри или по-лоши, а просто говори за тяхната природа.

Не се страхувайте от онези чувства на омраза, които понякога се проявяват в любовта. Това не е патология, няма да полудеете. Освен това те не означават непременно, че любовта ви към половинката е изчезнала или че сте зло чудовище. По-здравословно е да приемете, че е възможно да мразите любимия човек и да обработвате този факт, за да предпазите чувството да не стане разрушително. Когато любовта е истинска, омразата става преходна и почти никога не оставя белези.

Кога една връзка е безнадежден случай?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X