Напишете дума/думи за търсене

9 неща, с които не трябва да се примиряваме

Понякога нещата в живота, с които се занимаваме и с които се примиряваме, стават толкова обичайни за нас, че дори не осъзнаваме влиянието, което ни оказват. Лошото е, че те влияят върху здравето ни и благополучието ни и в други области.

Разбира се, в живота има неща, които трябва да приемем. Тази статия не е за тях. Тази статия е за онези неща, с които не бива да се примиряваме, които ни карат да затъваме в нерви и хронична болка.
Някои от тях изглеждат като даденост, като „нищо кой знае какво“, но те дълбаят в психиката ни и оставят трудно поправими следи.

1. Работа, която мразиш

Толкова хора живеят цял живот с работа, която мразят, и един ден се обръщат назад и виждат само неудовлетвореност. Не бъдете един от тях. Важно е да имате добра работа, която да ви плаща за нуждите, но ако това ви кара да се чувствате зле всяка неделя вечер, знаейки, че следващият ден е работен, е време да преоцените ситуацията. Това не означава, че трябва да сте влюбени в работата си. Малко са тези щастливци. По-скоро означава да правите промени, ако работата ви кара да изпитвате неудовлетвореност.

Например преценете кое мразите в нея – колегите си, шефа си, естеството й, липсата на креативност, някои клиенти? Ако е възможно да промените нещо от тези елементи, действайте още утре. Но не оставайте нещастни дълго. Животът не е чак толкова безкраен, за да си позволите губенето на ценно време.

2. Задържане на гняв към миналото

Да, понякога е толкова трудно да се отърсите от мислите си по миналото. Да простите, да забравите, да се успокоите. Но когато го направите, ще се почувствате свободни да градите бъдеще, в което има само надежда и устременост, а в сърцето ви е широко и гостоприемно за нови радости. Как може да простите на миналото, е въпрос на лично решение. Понякога трудно го откриваме, но осъзнаването на тази необходимост винаги е първата крачка към справянето.

3. Лишаване от сън

Ако постоянно сте лишени от сън, животът ви ще страда по един или друг начин. Човек се нуждае от 7 до 9 часа сън всяка нощ. Всичко, което е по-малко от това, ще доведе до дългосрочни здравословни проблеми, тревожност, депресия и т.н. Вземете мерки, защото проблемът не е за отлагане.

4. Непрестанна самокритика

Строги ли сте със себе си? Говорите ли си неща, които, казани на друг, биха го наранили? Защо тогава ги говорите на себе си? Защо се самоопределяте с названия, които неминуемо мачкат психиката ви?
Време е да си дадете толеранс, да се научите да се пазите първо от себе си и своите свръхочаквания. Само така може да развиете потенциала си и да свършите наистина работата, от която бихте се гордели.

5. Токсични отношения

Участието в токсични взаимоотношения е едно от най-самонараняващите неща, които човек може да стори на себе си. Никой не е перфектен, но често хората остават в токсични отношения от страх да не бъдат самотни, по финансови причини, несигурност и т.н. Токсичните връзки неслучайно носят такова име, помислете за прекратяването им.

6. Прекомерни дългове

Финансовият дълг може да причини сериозен стрес и натиск в живота ви. Преценете какво трябва да направите, за да живеете в рамките на своите средства и да пестите повече всеки месец. Ако не печелите достатъчно пари, за да живеете спокойно, помислете не откъде да вземете още средства, как да изтеглите още един кредит, а как да намерите допълнителни източници на пари – втора работа, ако това е възможно. Управлявайте парите си разумно и живейте под възможностите си.

7. Сравняване на себе си с други хора

Това върви ръка за ръка с негативното отношение към себе си и критиката към възможностите си. Доста е кратък пътят към нещастието от момента, в който започнете да сравнявате себе си с други хора.
Всеки има своя ад, ничий живот не е перфектен, на всекиго му липсва нещо. Вие виждате само опаковката на нечий живот и нямате никаква представа какво се случва отвътре. Затова е излишно да правите сравнения, те са абсолютно субективни.

8. Хроничен стрес

Разбира се, винаги има моменти в живота, когато сме в стрес, неизбежно е. Но ако сте допуснали да живеете в постоянен стрес и дори не се опитвате да променяте нещо, това вече е лош сигнал. Стресът оказва огромно влияние върху тялото както физически, така и емоционално и ви помага да остарявате по-бързо.

9. Неудобни неща, които използвате редовно

Това включва дрехи, които не пасват, обувки, които ви правят мазоли, неудобни столове и легла и др. Ако в живота ви има неща, които редовно използвате, а не са ви приятни и удобни, заменете ги или измислете план как да минимизирате щетите от тях.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X