Напишете дума/думи за търсене

Тенденции за красота от Изтока

Много от вас може би знаят, че слузта от охлюви, пчелната отрова, стъклената кожа – при нея цялото лице сияе, а най-изпъкналите части са подчертани с течен хайлайтър, са някои от тенденциите за красота, които се появяват от Южна Корея. За корейската красота се говори от доста години и хората, които използват бюти рутината на тамошните жени, се кълнат в тях. Кои са иновативните продукти за красота, които да добавите към своите режими на красота?

Олио от моркови семена

То се използва повече от 10 години от корейките. Съдържа витамин А и е страхотен антиоксидант. Това олио е антибактериално, противовъзпалително, противостареещо и противогъбично, което го прави идеално за всеки, който иска да освежи кожата си.

Чиста красота
Все повече марки полагат съзнателни усилия за разработване на продукти, които не съдържат изкуствени съставки, аромати и химически добавки. Много марки дори вече стават веган. Потребителите са много по-наясно какво слагат върху кожата си и с право изискват от козметичните компании да се съобразят с тях.

Домашни „индулгенции”
Функционалният елемент на грижата за кожата е да работи и да постига резултати. Но много жени се съсредоточат върху козметичните процедури у дома, които осигуряват медитативни, успокояващи и подобни на спа моменти за тях.

Детоксикация и укрепване на кожната бариера
Корейците винаги са вярвали, че „кожата е отражение на психическото ни състояние“ и все повече хора сега наблягат на същото.
Все повече се говори за съставки, които укрепват кожната бариера, които повишават имунитета (гъби) и детоксикиращи билки като джинджифил и червено боровинки. Керамидите също се завръщат.

Повече грижите за тялото
Няколко рутинни процедури за грижа за тялото произхождат от културата на банята в Корея, където млечните процедури се нанасят върху лицето и тялото. Баните са наситени с полезни за кожата съставки като пробиотици и зелен чай.

Средства против бръчки: ръководство за по-млада кожа

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X