Напишете дума/думи за търсене

Ползи от спането с лук на стъпалата

Въпреки че може да сте по-свикнали да го използвате само в кухнята, лукът се използва за приготвяне на традиционни домашни лекове от векове.
Спането с лук на стъпалата през нощта, когато сте настинка или кашлица, е едно от онези бабини лекарства, които вършат чудеса.

Защо лук?

Когато имате кашлица, освен да следвате лекарските инструкции, най-доброто нещо, което може да направите, е да се храните балансирано. Да пиете много вода и да се опитате да поддържате определени нива на влажност в дома си, за да помогнете на изхвърлянето на натрупаната слуз в дихателните пътища.

Лукът е продукт, който в непосредствена близост може да ви помогне да поддържате въздуха влажен и помага за облекчаване на симптомите. Но трябва да е нарязан.

Според д-р Мануел Висо лукът също е доказан бактерицид и дори може да помогне за разбиването на слузта. Стига да може да понесете миризмата му, поставете чиния с наситнен лук в спалнята.

Защо лук на стъпалата?
Има данни, че освен на признаците на настинка, този метод помага и при иглички, причинени от проблеми с кръвообращението.

Според някои клонове на алтернативната медицина (като рефлексотерапия) поставянето на лук на стъпалата може да помогне за облекчаване на симптомите, тъй като там се намират „точките на меридиана“, които са подобни на акупунктурните.

Тъй като те съдържат значителни електрически свойства, стимулирането им може да помогне за облекчаване на дискомфорта в различни части на тялото. Така че, ако поставите лук върху стъпалата, бактериалните свойства на зеленчука ще влязат в контакт с тези точки на меридиана, осигурявайки облекчение.

Как правилно да приложим лук на стъпалата
• Вземете глава лук и я нарежете на филийки
• Поставете ги в чорапи, като се опитате да закрепите зеленчука върху свода на всеки крак. Там са разположени точките на меридиана.
На следващата сутрин извадете лука и изплакнете.

Заключение
Фактът, че лукът притежава антибактериални свойства, не означава, че всяко домашно лекарство, свързано с него, ще бъде ефективно.

Ако търсите облекчение от кашлица или задръствания, трябва да следвате и съветите на вашия лекар и да поддържате здравословен начин на живот.

4 точки за укрепване на имунитета и белите дробове

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X