Напишете дума/думи за търсене

4 точки за укрепване на имунитета и белите дробове

Здравето е най-скъпата стока и не само във време на пандемия. Но наличието на такава направи още по-належащо укрепването на имунната система и белите дробове. За новия коронавирус знаем, че заболяването е въздушно-капково и причинява симптоми в горните и долните дихателни пътища. От това може да заключим, че най-добрият вариант да се предпазим от вируса (с изключение на спазването на дистанция и носенето на маска), е да се грижим за имунната система и състоянието на белите дробове.
Според традиционната китайска медицина има специални точки на влияние върху човешкото тяло, които ще помогнат за подобряване на здравето.

Акупресура за здравето на белите дробове
Акупресурата е удобен, прост и безопасен метод. Тук се повлияват същите акупунктурни точки и меридиани, както при акупунктурата. Разликата е, че подменяме иглите с пръсти.

1. Леко натискайте точките от двете страни за 1-2 минути всеки ден. Може да упражнявате натиск с върха на пръстите си или със специален инструмент.
2. Действаме върху точката за 4 вдишвания, след това я освобождаваме за 1 вдишване и повтаряме отново. Налягането трябва да причинява само леко възпаление на точките.
3. В процеса на въздействие върху точките, ние извършваме дълги и пълни вдишвания, забавяйки дишането.

Как да намерите точките?

1. Белият дроб 
Точката помага точно при освобождаване. Той разсейва енергията, освобождава емоции и увеличава белодробния капацитет, като осигурява кислород на тялото.


Как да я намерите: Скръстете ръце, прегръщайки се. Поставете пръсти около предмишниците си и палците ви ще бъдат под ключицата и над гънката на подмишницата. Точката е разположена на страничния ръб на гърдите, между 1-во и 2-ро ребро.

2. Белият дроб 

Точката отваря белите дробове, освобождава ци и активира защитните сили на организма. Тъй като тази точка свързва меридианите на белия дроб и дебелото черво, това ще помогне при движението на червата.

Как да я намерите
: Точката се намира на ръба на стилоидния израстък на радиуса на ръката (на линията на показалеца). Ако усетите мястото, това прилича на пукнатина в нарязан съд.

3. Дебело черво 
Според концепцията за меридианите дебелото черво и белодробният меридиан имат връзка. Дебелото черво е ключов момент за облекчаване на болките в главата и лицето и укрепване на имунната система. Не се препоръчва да се влияе на точката по време на бременност.


Как да я намерите:
Протегнете ръка с дланта надолу. Между мембраната на палеца и показалеца може да "намерите" буквата V. Точката се намира в центъра й.

4. Черен дроб 
Меридианът на черния дроб е свързан с негативните емоции. И когато стимулираме черния дроб, ние засилваме имунния отговор.

Как да я намерите: Точката се намира в горната зона на стъпалото, между мембраната на палеца и втория пръст. Ако плъзнете показалеца си нагоре, ще намерите точката в образувалата се котловина.

Су джок – самолечение с масаж

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X