Напишете дума/думи за търсене

Тази техника облекчава болки за 3 минути (видео)

Дори да не сте запознати с принципите и действието на акупунктурата, този метод ще ви бъде от полза и може да го практикувате всеки път, когато почувствате болка. Линг Гу според древното учение е изключително ефективна акупунктурна точка за облекчаване на болка, особено на седалищна болка.

Тази точка е разположена на ръката и може да донесе облекчение буквално за няколко минути. Открита е от учителя Тунг - китайски лекар, известен с невероятните резултати на своите пациенти. Специфичното при него е, че работи с по-малко игли от обичайното. Тайните на неговото лечение са били пазени с години в тайна.

Може да намерите Линг Гу между първата и втората метакарпална кост, тоест между палеца и показалеца. Точката се намира малко над мекото, което позволява на палеца да бъде отделен от другите четири пръста.

След като я откриете, натиснете здраво точката и продължете натискането в продължение на 3-5 минути. Важно е да запомните, че ако ви боли от дясната част на кръста, трябва да натискате лявата ръка и обратното.
Най-добре е леко да движите долната част на гърба, като накланяте и завъртате таза, докато натискате точката. Трябва да забележите облекчаване на болката още по време на този процес. Ако не, опитайте да натиснете точката от същата страна като болката. Използването на тази техника осигурява добро временно облекчение от болката и може да помогне по време на дълго пътуване с кола, седене в кино или дълъг ден в офиса. За по-дълготрайно и постоянно облекчение се изисква по-цялостен подход и лечение.

Не забравяйте, че акупунктурата трябва да се прави със спокоен ум и нежно намерение. Ние не подтикваме организма към подчинение, ние му позволяваме да се отвори към по-здравословен модел.

Техниката с Линг Гу може да помогне и при менструални болки, главоболие и други, но в никакъв случай да не се прави от бременни. Тя е толкова мощна, че може да предизвика контракции.

Вижте видеото, за да сте сигурни, че ще откриете точното местоположение на Линг Гу.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X