Напишете дума/думи за търсене

Да отслабнем лесно с акупунктура

Според източните учители акупунктурата помага да се възстанови баланса в човешкия организъм, както на физичeско, така и на психично ниво. Подходяща е при стресови ситуации, безсъние, депресия, както и при различни здравословни проблеми като мигрени, синузити и схващания.
Но много от изпробвалите я съобщават и за друг много позитивен ефект от практиката, а именно сваляне на килограми. Обещаните резултати са средно 3-4 за един месец, без да променяте драстично хранителния си режим или да увеличавате физическата си активност.

Премахва причините за пълнеене

Специалистката по акупунктура Катрин Вермер обяснява, че процедурата не води до отслабване сама по себе си, но активира функцията на жлезите с вътрешна секреция, стабилизира хормоналния баланс в организма, както и уравновесява нивата на кръвната захар, които често са причина за неконтролируеми пристъпи на глад. Затова отслабването с акупунктура всъщност има дълготраен ефект и не е последвано от йо-йо ефект. „Процедурата не подлага тялото на отслабване заради лишаване, както е при ограничаващите диети - обяснява Вермер, – а „оправя“ в тялото механизмите, които са били причина за нездравословното трупане на килограми“.

Когато се прави сеанс по акупунктура, чиято основна цел е засилване на метаболизма и отслабване, тогава специалистът поставя игли на специални точки от тялото, отговарящи за черния дроб, бъбреците, червата.

Без болка

Специалистите подчертават, че подобен сеанс продължава около 20-30 минути и практикуващият не би трябвало да изпитва никакво чувство на болка. При наличие на такова е необходимо да се спре и да потърси причината за това. „Понякога, започвайки сеанс за отслабване, пациентите откриват друг по-сериозен проблем, върху който имат нужда да се работи – категорична е Катрин Вермер. Веднъж обаче този проблем разрешен, се оказва, че пациентът се е разделил и с други странични неразположения – като мигрени, болежки и излишни килограми. А в други случаи пациентите идват с конкретен проблем, понякога дори чисто психичен – стрес или депресия. И с течение на сеансите откриват и позитивен ефект – отслабване“.

Някои пациенти, изпробвали акупунктура, споделят, че тя им е помогнала да се справят с кризите на глад, с желанието за непрекъснато консумиране на сладко, както и с прословутото нощно хранене.

Личен опит

46-годишна жена споделя: „Благодарение на акупунктура успях да се справя с неконтролируемите кризи на глад, които ме обземаха преди цикъл. Преди, винаги когато бях под стрес, имах нужда от храна, а сега – от акупунктура. Само за първите три седмици сеанси успях не само да намаля значително количеството на приеманата захар, но и да отслабна три килограма“.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X