Напишете дума/думи за търсене

10 малко известни начина за облекчаване на стомашни проблеми

Кой няма проблеми със стомаха от време на време? Има десетки причини, поради които може да получите дискомфорт в тази област - гастрит, киселинен рефлукс, непоносимост към лактоза, стрес... Повечето от тях не са сериозни и преминават бързо.

Кои са натуралните лекарства, които може да ви отърват от болката в стомаха за нула време.

1. Кайенски пипер
Яденето на лют червен пипер може да ви помогне при проблеми с корема по няколко начина. Това е естествен анестетик и може да намали болката и дискомфорта. Може да намали киселинността, да се опълчи на пептична язва и да убие определени видове бактерии. Освен това помага за усвояването на храната по-ефективно. Имайте предвид, че трябва да го комбинирате с друга храна, когато го консумирате.

2. Йога
Много пози за йога могат да помогнат физически на храносмилането и на перисталтиката. Също така намаляват стреса, който често може да причини проблеми със стомаха, като Синдром на раздразнените черва. Асаната „Апанасана“ или колене, допрени до гърдите и прегърнати, може да ви помогнат да се освободите от издуване и газове. А поза по гръб с усукване настрани ще успокои и тонизира корема.

3. Джинджифил
Това растение има невероятно влияние върху здравето на стомаха. То намалява възпалението точно като аспирин, ибупрофен или други подобни лекарства. Джинджифилът насърчава кръвообращението, което подпомага по-доброто храносмилане. Той помага на храната да протича гладко през храносмилателния тракт, което ни позволява да абсорбираме повече хранителни вещества. Предотвратява газовете и отпуска мускулите на чревния тракт, което облекчава болките в стомаха.

4. Горчица
Въпреки че звучи малко невероятно, приемането на супена лъжица горчица с яденето ви всеки ден може да бъде наистина чудесно допълнение към вашата диета. Тя има някои силни противовъзпалителни и антиацидни ефекти, които могат да намалят или дори да излекуват стомашните болки.

5. Мента
Тя е на първа линия за защита при разстроен стомах. Ментолът е много силно спазмолитично средство, което спомага за успокояване на корема. Това растение може да тушира почти всяко оплакване, което храносмилателната система може да ни предостави - киселини, лошо храносмилане, спазми, гадене, газове и Синдром на раздразненото черво.

6. Ориз
Заедно с картофите, овеса и други нишестени храни оризът помага за покриване на стомаха, улеснява храносмилането и има успокояващ ефект. Такива храни не стоят дълго в стомаха и не стимулират киселинен рефлукс.

7. Топлина
Топъл компрес, приложен върху областта на стомаха, може да отпусне мускулите и да облекчи болката, напрежението и спазмите.

8. Газирана вода
Натриевият бикарбонат в газираната вода помага да се неутрализира стомашната киселина, което е начин за лечение на киселини. И газът с въглероден диоксид насърчава оригването, което може да помогне за облекчаване на налягането и болката в стомаха.

9. Етерични масла
Това лекарство може да победи много от причините, които водят до стомашни болки - газове, подуване на корема, диария, запек, Синдром на раздразненото черво и дори менструални спазми. Етерични масла от мента, джинджифил, черен пипер босилек, риган, копър, кокос и арган могат да облекчат болката в стомаха и да подобрят храносмилането. Нанесете няколко капки върху корема (или пъпа) и масажирайте нежно.

10. Препечена филийка
Яденето на препечена филийка може да ви помогне да овладеете гаденето и да облекчите болките в стомаха. Въглеродът в препеченото абсорбира токсините и действа като филтър, като предотвратява преминаването на някои микроорганизми през червата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X