Напишете дума/думи за търсене

Как глухарчето чисти черния дроб

Въпреки че глухарчето се счита за плевел, то притежава диуретични свойства. Освен това глухарчето активира черния дроб. Лечебните качества на това растение помагат и при лечението на различни храносмилателни и бъбречни заболявания.

Компонентите, съдържащи се в глухарчето, съдържат полезни за организма хранителни вещества. Има невероятни почистващи свойства и решава проблема със задържането на течности.

Глухарчето активира черния дроб и стимулира производството на жлъчка, като помага за лечението на заболявания на храносмилателната система. Освен това е естествено слабително, което може да се използва за борба с бавното храносмилане и запек.

Благодарение на него бъбреците стават по-активни. Лечебните компоненти на глухарчето улесняват хода на заболявания, свързани с излишък на пикочна киселина, като подагра. Използва се и за отстраняване на камъни в бъбреците.
Това растение съдържа много желязо. Добре почиства кръвта, премахвайки токсините и подобрявайки функционирането на всички органи.

Характерният горчив вкус на глухарчето стимулира черния дроб и помага за неговото очистване от токсини. Затова то се препоръчва на хора, страдащи от хепатит и цироза. Тази способност на растението ви позволява да защитите черния дроб от възможни нарушения, свързани с хранителни и химически отравяния.
Препоръчва се да се приема отвара от него 2-3 пъти на ден.

Как да почистите черния дроб с глухарче?

По правило глухарчето се използва като добавка към основното лечение. Трябва да се има предвид, че употребата му няма да доведе до ефект, ако пациентът продължи да приема алкохол и пуши.
За пациенти с хормонален дисбаланс и затлъстяване глухарчето се предписва след завършване на основния курс на лечение с противовъзпалителни лекарства.

Глухарчето се приема под формата на горещ чай. Кипящата вода позволява на растението да "изпуска" всички важни микроелементи.

Странични ефекти

Курсът на лечение с глухарче не трябва да надвишава 4 месеца. В противен случай рискът от нежелани последствия се увеличава.
Прекомерното използване на това растение може да доведе до алергии и повишена чувствителност към слънцето.
По-рядко пациентите развиват диария и стомашни проблеми.

Важни съвети

Ако приемането на глухарче доведе до странични ефекти, консултирайте се с вашия лекар. Глухарчето може да се използва само като добавка към основното лечение, предписано от медицинско лице.

Ако приемате някакви лекарства, най-добре е да се консултирате с вашия лекар, преди да използвате това растение. Той ще ви каже дали има противопоказания в конкретния случай.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X