Напишете дума/думи за търсене

Чистете черния дроб с това растение

Въпреки че глухарчето се счита за плевел, то притежава диуретични свойства. Освен това глухарчето активира черния дроб. Лечебните качества на това растение помагат и при лечението на различни храносмилателни и бъбречни заболявания.

Компонентите, съдържащи се в глухарчето, съдържат полезни за организма хранителни вещества. Има невероятни почистващи свойства и решава проблема със задържането на течности.

Глухарчето активира черния дроб и стимулира производството на жлъчка, като помага за лечението на заболявания на храносмилателната система. Освен това е естествено слабително, което може да се използва за борба с бавното храносмилане и запек.

Благодарение на него бъбреците стават по-активни. Лечебните компоненти на глухарчето улесняват хода на заболявания, свързани с излишък на пикочна киселина, като подагра. Използва се и за отстраняване на камъни в бъбреците.
Това растение съдържа много желязо. Добре почиства кръвта, премахвайки токсините и подобрявайки функционирането на всички органи.

Характерният горчив вкус на глухарчето стимулира черния дроб и помага за неговото очистване от токсини. Затова то се препоръчва на хора, страдащи от хепатит и цироза. Тази способност на растението ви позволява да защитите черния дроб от възможни нарушения, свързани с хранителни и химически отравяния.
Препоръчва се да се приема отвара от него 2-3 пъти на ден.

Как да почистите черния дроб с глухарче?

По правило глухарчето се използва като добавка към основното лечение. Трябва да се има предвид, че употребата му няма да доведе до ефект, ако пациентът продължи да приема алкохол и пуши.
За пациенти с хормонален дисбаланс и затлъстяване глухарчето се предписва след завършване на основния курс на лечение с противовъзпалителни лекарства.

Глухарчето се приема под формата на горещ чай. Кипящата вода позволява на растението да "изпуска" всички важни микроелементи.

Странични ефекти

Курсът на лечение с глухарче не трябва да надвишава 4 месеца. В противен случай рискът от нежелани последствия се увеличава.
Прекомерното използване на това растение може да доведе до алергии и повишена чувствителност към слънцето.
По-рядко пациентите развиват диария и стомашни проблеми.

Важни съвети

Ако приемането на глухарче доведе до странични ефекти, консултирайте се с вашия лекар. Глухарчето може да се използва само като добавка към основното лечение, предписано от медицинско лице.

Ако приемате някакви лекарства, най-добре е да се консултирате с вашия лекар, преди да използвате това растение. Той ще ви каже дали има противопоказания в конкретния случай.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X