Напишете дума/думи за търсене

глухарче

;
д-р Атанас Михайлов: Отварите са тайното оръжие на здравето

д-р Атанас Михайлов: Отварите са тайното оръжие на здравето

Какво се случва с организма ни през пролетта, че се чувстваме отпаднали и възглавницата все ни привлича, попитах д-р Атанас Михайлов – лекар-хомеопат и фитотерапевт с 28-годишна практика

Скъпоценната легенда за глухарчето

Скъпоценната легенда за глухарчето

Няма начин да не сте си пожелавали нещо, когато духате глухарче, нали? Това лечебно растение съдържа в своите листа, семена и корени една прекрасна легенда, която е на повече от век

Храни, за които панкреасът ще ни благодари

Храни, за които панкреасът ще ни благодари

Панкреасът е важна част от храносмилателната ни система. Той не само регулира и неутрализира киселата храна, но ензимите, отделяни от него помагат за обработката на въглехидрати, протеини и мазнини

Коренът от глухарче бори разширени вени, запек и псориазис

Коренът от глухарче бори разширени вени, запек и псориазис

Глухарчето има ценен химичен състав: витамини А, К, С, Е, фибри, калций и калий, протеини, фолиева киселина и витамини от група В. Коренът на това растение може да помогне при храносмилателни

Тези 3 диви храни са мощни защитници на здравето

Тези 3 диви храни са мощни защитници на здравето

Светът се движи по-бързо от всякога. Наред с чудесата на роботизираната хирургия, способността за незабавна комуникация с близки хора, независимо къде в света се намират

Чистете черния дроб с това растение

Чистете черния дроб с това растение

Въпреки че глухарчето се счита за плевел, то притежава диуретични свойства. Освен това глухарчето активира черния дроб. Лечебните качества на това растение помагат и при лечението на различни

7 средства срещу отекли крака

7 средства срещу отекли крака

Всеки знае какво е подпухване. Но да задържаш вода (едема), е сериозен проблем. Дължи се на задържането на течност в тъканите, но проличава по отоците на ръцете и най-вече на краката

Ползи и вреди от пролетните храни

Ползи и вреди от пролетните храни

Краят на април и началото на май са времето на пресните зелени храни, богати на витамини. Ще ви припомним още веднъж главните ползи на някои от тях, като същевременно обърнем внимание и на рисковете,

X