Напишете дума/думи за търсене

Как възглавницата може да повлияе негативно на здравето

Избирането на възглавница за сън е много важна задача, защото нейният модел ще се отрази на качеството на вашия сън и цялостното ви здраве. Знаете ли, че понякога за акнето е виновна калъфката?

Кои са другите негативни ефекти има?

Може да причини болка във врата
Ако държите главата си наведена за дълго време, като когато спите, това може да причини дискомфорт. И в зависимост от позицията ви за сън, има значение и колко е твърда възглавницата. Защото ако е прекалено мека или твърде твърда, това може да причини болка във врата.
Ако спите настрани, трябва да изберете по-плътна възглавница, за да осигурите достатъчно опора на врата си, за да не се огъва прекалено много настрани. Ако спите по корем, по-добре е да купите по-мека възглавница, в противен случай тя ще избута главата ви назад, създавайки извивка във врата. И ако спите по гръб, твърдата възглавница няма да бъде добър избор за вас, тъй като може също да създаде несъответствие, бутайки шията твърде нагоре.

Може да причини болки в гърба
Начинът, по който възглавницата поддържа главата, шията и раменете, също може да повлияе на гърба. Неправилното подравняване по време на сън може да влоши болката в тази област.
Ако спите по корем, по-добре е да имате плоска възглавница, в противен случай може да създадете дискомфорт в долната част на гърба. За страничното спане е важно да имате достатъчно висока възглавница, за да поддържате врата и гръбнака в една линия. А тези, които спят на гърба си, трябва да изберат възглавница, която ще поддържа естествената извивка на врата им.

Може да причини главоболие
Спането на грешен вид възглавница също може да доведе до главоболие. Ако възглавницата не осигурява правилна опора, шията може да остане в неудобно положение, докато спите. Това може да доведе до напрежение на шията, което води до главоболие.

Може да причини алергична реакция
Ако имате проблеми със съня, слабо зрение и главоболие, или ако кихате и се чувствате уморени през деня, може би трябва да насочите вниманието си към възглавницата. Трябва да я перете редовно, ако искате да избегнете развитие на алергии. Причината за това са праховите акари, към които много хора са алергични. Други симптоми могат да включват астма, екзема и проблеми със синусите.

Може да причини загуба на сън
Лишаването от сън може да причини широк спектър от проблеми, от това да повлияе на вашите мисловни умения до повишаване на риска от диабет, затлъстяване и високо кръвно налягане.

Може да причини проблеми с кожата
Когато спите по корем или настрани, лицето ви влиза в контакт с калъфката. Така че всичките бактерии, мръсотия и мазнини по лицето се разтриват върху възглавницата. Те могат да раздразнят кожата и да причинят акне и пъпки.
Сменяйте редовно калъфката или да си купите специална възглавница със специална калъфка, които съдържат йонно сребро в материите си, което убива вредните бактерии.

Може да започнете да хъркате
Неудобната възглавница или твърдата възглавница, която бута главата нагоре, може да причини хъркане. И ако сте алергични към прахови акари, възпалението в носа и гърлото може да блокира дихателните ви пътища, като по този начин активизира хъркането.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X