Напишете дума/думи за търсене

„Приятели“, които трябва да избягваме в социалните мрежи

Трябва да се научите да си поставяте приоритет и да разбирате, че за добро или лошо вие сте единственият човек, който е незаменим в живота ви; трябва да научите кои хора трябва да избягвате и кои вече не се нуждаят от вас.

Ако използвате социални мрежи, сигурен съм, че вече знаете фразата „изтриване на приятел“. Понякога трупаме хора във виртуалните си кръгове, които наистина не познаваме. Ако тези взаимоотношения ни носят повече проблеми, отколкото ползи, тогава те са индивиди, които трябва да избягвате.

Днес, особено за младите хора, „приятелствата” обикновено завършват по този начин. Хора, които не съществуват в социалните мрежи, не съществуват в живота ви. Прекъсването на тези връзки е категорично и донякъде безлично.

Понякога носим отношения на гърба си, които силно възпрепятстват личния ни растеж. Разбира се, това не означава, че трябва да чукате по вратите и да уведомявате този или онзи, че не искате да имате нищо общо с тях. Значи, че трябва да знаете как да разпознавате хората, които трябва да избягвате. Дистанцирайте се и не инвестирайте време и усилия във взаимоотношения, които не си заслужават.

Кога трябва да избягвате своите „приятели“?
Невинаги е лесно да осъзнаеш, че вече си престанала да бъдеш важен за някого. Не е изключено той вече да няма уважение към вас и тогава неговите нужди стават по-егоистични.

• Разграничавайте хората, които наистина се нуждаят от вас, и онези, които всъщност са се „откъснали“ от сърцето ви.
• Някои приятелства се появяват внезапно, когато някой има егоистични нужди. Винаги, когато имат потребност от услуга, когато трябва да бъдат изслушани и „само вие знаете какъв съвет да дадете“.

Показвайте подкрепа, привързаност и разбиране към приятелите си, но само когато това се връща и във вашата посока.

Приятелствата, както и всякакви връзки, се основават на искрен обмен на емоции, мисли и подкрепа.
• Ако не усещате нито едно от тези измерения и виждате, че индивидът ви търси само когато иска нещо, тогава не би трябвало да имате задръжки да приключите с него.
• Тук не става въпрос за скъсване на връзката за една нощ.
• Всичко, което трябва да направите, е наистина да заявите как се чувствате и да поставите граници.


Да бъдеш наистина важен за някого
Не се притеснявайте, ако с течение на времето е трябвало да избягвате хора, които не ви трябват. Това е реалността на живота.
Ще продължите напред с минималното количество неща и индивиди, с това, което е наистина важно и прави сърцето ви пълно.

Тези, които ходят с лек ум и ненатежало сърце, ще се радват на по-голямо щастие. Заради това не бива да изпитвате притеснения относно това да оставите хора зад себе си, които наистина не са важни.
Ще има моменти, когато ще изпитвате истинска болка, когато осъзнаете, че някой много важен за вас е спрял да ви вижда като значим за него.
Може би е престанал да ви разпознава като такъв или вече не се нуждае от вас.

Вие сте най-добрият си приятел
Изцелението след това откритие отнема време, но трябва да помните, че най-голямата любов в живота ви винаги трябва да бъдете вие.
Ако не обичате или не се уважавате, няма да може да отворите вратата за втори шанс.

Наоколо има само няколко човека, които са наистина важни за вас, но те са най-добрите. Не е нужно да „трупвате приятели“, както в социалните мрежи. В реалния живот даваме приоритет и обичаме това, което имаме пред себе си.

• Хората, които наистина се нуждаят от вас, ще ви покажат. Те ще го направят, без да са егоистични или да ви изнудват. Те ви обичат, уважават и знаят как да установят ежедневния обмен, при който и двете страни печелят и никой не губи.
• Никога не забравят да отвърнат на любовта и вниманието ви.
Да накараме хората около нас да видят, че имаме нужда от тях, е мощен начин да ги разпознаем. Това ги кара да се чувстват полезни и важни.

Човеците се нуждаят от няколко неща, за да оцелеят - храна, подслон, топлина, дом и моменти на забавление и свобода. Така че никога не забравяйте, че най-важните неща в живота не са „неща“, те са хора.

Затова е толкова важно да знаете как да се грижите, да разпознавате и да избягвате „приятели”, които само ви причиняват вреда и спъват личния ви растеж.

5 навика за здравословно ползване на социалните мрежи

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X