Напишете дума/думи за търсене

Пет прекрасни фрази от Федерико Гарсия Лорка

Федерико Гарсия Лорка е един от най-известните испански писатели в целия свят. Това се дължи на темите, с които се е занимавал през цялото си творчество, както и на личността му, която личи във всяко едно от стихотворенията му.

1. Животът е мил

„Изхвърлете тъгата и меланхолията. Животът е добър, кратък и сега е единственото време да му се наслаждавате."
Тази фраза Федерико Гарсия Лорка напомня за една от най-известните латински поговорки - carpe diem. Поетът е наясно с житейските предизвикателства и нещастия и въпреки това подчертава важността да се наслаждаваш на момента.

2. Плачът е необходим

„Искам да плача, защото ми се иска.“

Федерико Гарсия Лорка го казва ясно и просто. Човек не трябва да се
опитва да сдържа или контролира плача си.
Колко пъти сте плакали и някой около нас се е опитал да ви утеши, като ви е казал да не плачете? Важно е да признаете тази емоция и да я пуснете навън. Може да плачете от тъга, от радост, защото се чувствате меланхолични или мислите за изгубен любим човек.

3. Премълчаването е най-лошото самонаказание

„Да мълчиш и да се чувстваш така, сякаш гориш отвътре, е най-голямото наказание, което някой може да си наложи.“
Тези думи са част от мелодрамата му, озаглавена Bodas de Sangre (Кървава сватба ). Мълчанието е в тежест за един от героите му и не само му причинява болка, но заплашва здравия им разум.

4. Самотата може да обогати

„Самотата до голяма степен оформя духа.“
Самотата е възможност за растеж, въпреки че тя може да бъде като подвижен пясък. Много хора се притесняват и са ужасени от това, така че правят всичко възможно, за да го избегнат. Въпреки това, както правилно отбелязва Федерико Гарсия Лорка, уединението ви позволява да опознаете себе си.

Това обаче не е единствената цел да прекарвате време сами. Това е пространство за самоанализ, когато се управлява добре. Това е така, защото ви помага да идентифицирате страховете си, за да ги преодолеете.

5. Скриването на болката е грешка

„Вярвате, че времето лекува всичко и издигнатите стени могат да го прикрият, но това не е вярно.“
Тази фраза е отражение на това как хората често могат да покрият рана, но тя не изчезва. Тя ще бъде там и години по-късно. Не е здравословно да се игнорира болката.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X