Напишете дума/думи за търсене

Четирите ползи за здравето от сода за хляб и лимонов сок

Може би сте чували, че ако комбинирате сода за хляб и лимонов сок, ще получите лечебна напитка, която предлага много невероятни ползи. В крайна сметка, за тази проста рецепта се знае отдавна благодарение на нейните невероятни свойства.

Комбинацията от сода за хляб и лимонов сок поражда както противоречия, така и вълнение.

В основата на дебата е идеята, че пиенето на лимонов сок и сода за хляб може да ви предпази от рак. Тази информация обаче трябва да се приема с известна доза внимание.
Много храни и лекарства са етикетирани като „противоракови“, особено натуралните елементи, които имат антиоксидантни и алкализиращи свойства. Но само защото содата за хляб и лимоновият сок притежават тези свойства, не означава, че могат да ни помогнат да предотвратим или лекуваме рак поне докато науката не намери лек.
Содата за хляб и лимоновият сок, доматите, ягодите, прасковите или гроздето предлагат витамини и минерали плюс полезни ензими. Те могат да помогнат за предотвратяване на заболявания при малък процент от населението. Те обаче не са лек сами по себе си.

Ползите от тази напитка

1. Алкализира
Сместа от сода за хляб и лимонов сок има алкализиращ ефект върху тялото. Това помага за борба с ацидозата, която може да възникне, когато бъбреците не отстраняват достатъчно киселина от тялото или когато тялото произвежда твърде много киселина. Също така е отлично средство за грижа за бъбреците, защото помага на тялото да премахне токсините и да изгори мазнините.

2. Подобрява храносмилането
Лимоните спомагат за насърчаване на храносмилането. Добавете малко сода за хляб и ще получите фантастичен микс, който значително подобрява храносмилателната система. Това е чудесна антикиселина, която също помага за борба с метеоризма.
Друга добродетел на тази напитка е способността й да се бори с киселинния рефлукс - състояние, което се случва, когато солната киселина пътува нагоре в хранопровода от стомаха. Благодарение на содата за хляб това лекарство носи бързо и ефективно облекчение.

3. Пречиства
Това лекарство е чудесен начин да започнете деня. Помага за пречистването на черния дроб и осигурява добра доза витамин С, калий и страхотни антиоксиданти, за да отговори на ежедневните ви нужди.

4. Страхотен регулатор
Пиенето на вода със сода бикарбонат и лимон помага за регулиране нивата на лошия холестерол, като по този начин подобрява сърдечносъдовото здраве.

Как да се приема и предпазни мерки?
Приготвянето на това лекарство е много лесно. Налейте хладка минерална вода в чаша. След това добавете чаена лъжичка сода за хляб и сок от половин лимон. Разбъркайте добре и пийте сутрин и по време на детокс.

Много е важно да не пиете това на пълен стомах, но винаги сутрин и преди хранене. Приемайте го две последователни седмици, след това починете две.


Предпазни мерки
• Прекомерната консумация на сода за хляб може да доведе до алкалоза, затова е най-добре да редувате две седмици прием и две седмици почивка.
• Също така не забравяйте, че не е подходящо да приемате това лекарство, ако страдате от гастрит.
• Хората, страдащи от високо кръвно налягане или сърдечни проблеми, също трябва да се въздържат от приема на това лекарство поради нивата на натрий.

Като цяло това е много просто лекарство, което помага за подобряване на храносмилателната система и има множество предимства.
Що се отнася до славата му за борба с рака, най-добре е да приемате това със здравословна доза скептицизъм.

Може ли да предотврати рак?
В момента проучванията не потвърждават това. Лекарството има големи ползи за вашето здраве, но помнете, че не е чудотворно лекарство.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X