Напишете дума/думи за търсене

Филъри под очите ви разделят с тъмните кръгове и сенки

Ако имате проблеми с подпухнали очи или тъмни кръгове, може би вече сте се замисляли за филъри под очите. Тази процедура е изключително популярна за подмладяване на лицето и елиминиране проблемите под очите. Въпросът обаче е ефективен ли е? И безопасен ли е? Попитахме специалистите.

Какво представлява филърът под очите

Филърът под очите - известен също като дермален филър или пълнител на меките тъкани - е инжекция с хиалуронова киселина, използвана за подобряване на външния вид на хлътнали или обезцветени области под очите.

При много хора се образуват тъмни кръгове под очите, които са като сенки, които се създават или чрез изпъкване на мазнини директно под долния клепач, или чрез отпускане на меките тъкани върху костта под окото. И в двата случая сянката може да се намали чрез поставяне на филър за меки тъкани на мястото.

Благодарение на малката повърхност на областта под очите тази подмладяваща процедура не изисква много инжекции. Въпреки това цената може да бъде солена, особено ако се спрете на престижна клиника и добър, доказан специалист, а това е препоръчително.
Колкото и солидна да изглежда цената, много хора смятат, че филърите под очите си заслужават, защото за разлика от някои процедури за лице, които отнемат време, за да видите резултата, предимствата на филъра под очите са забележими веднага след инжектирането му.

Предимства на филъра за под очите:

  • Незабавни резултати
  • По-сияйна кожа под очите
  • Изпълване на евентуални бръчки
  • Очите и лицето като цяло изглеждат по-свежи и по-млади
  • Веднага се разделяте със своя коректор, защото вече нямате нужда от него

Филър срещу ботокс

Филърът ви е необходим, ако целите да компенсирате загуба на обем под очите, докато ботоксът се занимава с фините линии и бръчките. Резултатът е перфектен, ако направите и двете процедури едновременно.

Странични ефекти

Като след всяка интервенция, особено по лицето, при това в толкова фина област като очите, очаквайте синини и отоците в първите няколко дни. Не би трябвало да ги има повече от 2-3 дена, а ако това се случи, се обърнете към лекуващия специалист.

Има, макар да са изключително редки, случаи, в които филърите са причинявали слепота. Това е наистина супер рядко срещано, но може да се случи в резултат на запушване на някой от съдовете. Затова е много важно да се доверите на проверен специалист с опит и реноме.

Последваща грижа

След третиране с филтър под очите, е най-добре да продължите да избягвате всякакви вещества, които могат да допринесат за кървене и натъртване. Нещо повече, прилагането на студени компреси върху областта няколко пъти на ден може да помогне при всяко подуване. А поддържането на главата вдигната ще ускори възстановяването.

11 начина да елиминираме тъмните кръгове под очите

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X