Напишете дума/думи за търсене

Мъжката гордост – бич за любовта

Гордостта може да навреди на собственика й. Тази черта е характерна, разбира се, и за двата пола, но при мъжете е особено осезаема, когато става въпрос за отношенията с жени.

Гордостта не им позволява да признаят грешката си, да се оттеглят от „бойното поле”, да свалят картите на масата.
В резултат на това мъжът рискува да загуби връзката си с половинката си.
Задължението за поддържане доброто здраве на романтичните отношения е еднакво и на двамата партньори.

Както любящата жена е готова да направи първите стъпки към помирение, така и един силен мъж трябва да е готов да развее бялото знаме. Но това не се случва често в живота. И не защото мъжете не обичат жените си – напротив, а защото са в плен на мъжката гордост.

Всеки мъж иска да бъде първенец, това е присъщо на природата му. А в мъжка среда победата може да бъде абсолютна само когато врагът не само се предаде, но го признае за победител. Безусловно. Да искаш помирение след скандал, за господата означава да се обявиш за победен, за слаб.

Наясно сме, че в женския свят всичко е различно - ако някой признае грешката си, то той се смята за силен и заслужава уважение. Но мъжкият свят е различен.

Конфликтът с жена за мъжа също е състезание. Предприемането на първата стъпка към помирение е равносилно на това този, който я прави, да покаже слабост.

Ето защо мъжете се опитват да изглеждат независими и безразлични, да крият емоции, дори когато им е много трудно, и страдат от раздяла с любимата си жена. В крайна сметка, дори мъжът пръв да подаде маслиновата клонка, той ще се усеща като губеща страна, тъй като се е показал слаб пред жената, за която винаги иска да бъде силен.

Поради гордостта си, желанието винаги да се състезават, винаги да побеждават, дори когато ситуацията не изисква това, мъжете търпят съкрушително поражение, губейки нерядко връзката си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X