Напишете дума/думи за търсене

Най-новите тенденции в играчките: вашето дете има нужда точно от тях

В началото на 2021 г. Асоциацията за играчки, базирана в САЩ, разкри най-популярните тенденции в избора на играчки за 2021 г. Това се случи по време на виртуален брифинг на Асоциацията. Обикновено брифингът за най-популярните трендове сред играчките се провежда на живо в Ню Йорк на т.нар. Панаир на играчките, но заради създалата се ситуация с разпространението на коронавируса брифингът тази година се проведе онлайн.

Резултатите от брифинга представляват интерес за медиите, производителите на играчки, доставчиците и, разбира се, за родителите и децата. Всички те следят кои са най-новите тенденции в търсенето на игри и играчки.

Ето и две заключения от проведения брифинг:

• Пандемията оказа огромно влияние върху предпочитанията за играчки, като родителите се стремят да избират такива играчки на децата си, които ще съдействат за тяхното израстване и превръщането им в добри и съвестни граждани на обществото.

• Сред предпочитанията са играчки, носещи социални, когнитивни и емоционални ползи на децата, както и музикалните играчки, развиващи специфични дарби и умения.

И така, кои са 5-те най-нови популярни тенденции сред играчките за 2021 г.?

ИГРАЧКИ, РАЗВИВАЩИ УМЕНИЯТА

Дори и лошото понякога може да се обърне за добро. Същото се случи и с пандемията, когато затварянето в домовете помогна на семействата да преоткрият радостта от прекарването на времето заедно и внесе повече игра в ежедневието им. Именно това е нов тренд в играчките за 2021 г. – семейни игри, които сплотяват малки и големи и които отговарят на нуждите на деца с различни способности и интереси.

Тук са включени образователните играчки и дейности, които семействата могат да използват, за да помогнат на децата си да придобият нови умения. Такива са семейните игри и пъзелите, играчките, които се ползват на открито и развиват активността, играчките на готварска или друга тематика, ролевите игри и т.н. Ако търсите още подобни предложения, разгледайте „Царството на играчките“, което ще откриете в най-новата Пепко брошура.

МУЗИКАЛНИ ИГРАЧКИ

Играчките, предизвикващи повече физическа активност, скачане и танци под звуците на музика, са друг хит, който бързо увеличава популярността си. Към тази категория спадат класическите музикални играчки, играчките, които насърчават активността без екран, както и тези, които развиват у децата вкус към музиката и им позволяват да творят музика сами.

ИГРАЧКИ ЗА ОТПУСКАНЕ

Играчките не са просто средство за забавление - те предлагат и  емоционална подкрепа и разтоварване от стреса и несигурността. Чрез тяхна помощ децата могат да се справят по-добре с негативните си емоции. Тенденция през тази година е да нараства търсенето на играчки, спомагащи развиването на социални и емоционални умения в децата. В тази категория спадат играчки, насърчаващи вниманието и грижата към себе си, утешителни плюшени играчки и кукли, както и сензорни играчки, които предлагат отпускане и разтоварване.

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

ИГРАЧКИ, РАЗВИВАЩИ СОЦИАЛНАТА ОТГОВОРНОСТ

Производителите създават и многобройни играчки и игри, които насърчават социалната отговорност. В тази категория спадат кукли, които насърчават разнообразието и културното съзнание; екологични играчки, които учат децата на екология и устойчивост; плюшени играчки на застрашени видове животни; играчки, изобразяващи професии, които са особено важни за обществото; цели комплекти за създаване на настолни ферми или заводи с многобройни елементи, както и т.нар. STEAM играчки с възобновяеми енергийни източници.

ИГРАЧКИ, КОИТО НЕ СА САМО ЗА ДЕЦА

Все повече възрастни избират играчки за себе си, особено в подкрепа на благотворителни кампании. С това те се стремят за момент да излязат от света на възрастните и да се върнат в детството. Това също се превръща в тренд, който се засилва през тази година.

X