Напишете дума/думи за търсене

Приятелски съвети, които може да прецакат романтичните ни отношения

Ако имаше статистика, показваща колко семейни двойки са се разделили благодарение на съветите на приятели, цифрите ще са смайващи.

Кои са най-разпространените съвети от приятели, които могат да навредят на романтичните отношения?

1. Той не е твоята половинка
Най-често приятелките казват това за мъже, които не отговарят на собствените им критерии за идеал. Но ценностите на всеки са различни, а възгледите за мъжете са още повече.

2. Постави въпроса направо
„Излизате от 2 години, притисни го в ъгъла, в противен случай той няма да посмее да ти предложи брак“. Наистина ли искате да започнете семейния си живот с ултиматум?

3. Не го натоварвай с проблеми, по-добре ги обсъди с приятелите си
В това има известна рационалност. Може да не е необходимо да знае колко дискомфортни са менструалните болки. Ако обаче нещо сериозно ви притеснява във връзката ви с мъж, трябва да обсъждате само с него. Затишаването на проблемите в двойка или избягването им води до емоционално охлаждане и често до раздяла.

4. Нека ревнува
Това е може би най-често срещаният съвет. Той е опасен. Дори невинният флирт с друг мъж може да развали връзката ви. И няма значение каква цел сте преследвали. Не забравяйте, че ревността не е свързана с любовта, а с загубата на доверие. Сигурни ли сте, че сте готови да подкопаете това собственоръчно?

5. Мъжът трябва да дава подаръци
Способността да приемате подаръци и търсенето на подаръци са напълно различни неща. Немалко жени, съзнателно или не, обезкуражават получаването на подаръци, сравнявайки своите дарове с подобни на приятелките си. Мъж, чийто подарък (и следователно внимание) е обезценен, най-вероятно няма да иска да ви подари нещо дълго време.

6. Не го оставяй да ходи никъде сам
Важно е всеки в двойката да запази автономност. Постоянното забавление в компанията само на един човек допринася за изолация в
общуването с други хора.


7. Време е да раждаш
„Раждай, иначе ще си тръгне“, „Всеки мъж има нужда от син, ако не му родиш, друга ще го направи“. Първо, детето никога не трябва да бъде средство за постигане на целта. Второ, детето трябва да бъде желано и от двамата родители. Трето, вероятно имате други начини да разрешите различията си като двойка.

8. Махни се от него
Този приятелски съвет е най-нетактичен. Каквото и да се случи в една двойка, само участниците в нея са наясно каква е цената на отношенията. Само вие знаете какво е било „преди“ и какво може да бъде „след“, само вие знаете как се чувствате сега и само вие сте отговорни за бъдещето на връзката си. Но не и вашите приятели.

Така че по въпросите на личните отношения, приятелките явно са излишни. Здравите приятелства спазват здравословни граници. Чувствайте се свободни да ги очертаете ясно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X