Напишете дума/думи за търсене

40 неща, които трябва да направим на 40 (част 2)

Казват, че 40 е новото 20. Разцветът започва оттук и от нас зависи как ще се възползваме от тези златни години.

Ето някои неща, които може да си сложите в wish листа и които ще ви дават сила и мотивация да се наслаждавате на годините пред вас. За първите 20 прочетете тук.

21. Четете повече. Да, все не остава време, но един ден ще се обърнете и ще сте изпуснали толкова ценни книги. Освен това мозъкът трябва да се поддържа, а четенето е един от най-приятните начини да го правите всеки ден.

22. Започнете да решавате кръстословици или судоку. Отново по същата причина – това развива мозъка и ни пази от болести, свързани с остаряването.

23. Правете упражнения или йога за очи. Зрението започва да отслабва и има нужда от повече грижи. Особено ако работата ви е свързана с компютър, правете редовно тези упражнения

24. Танцувайте. Не чакайте да стане почивен ден или да отидете на купон, за да го направите. Танцувайте, докато миете чинии, докато чистити вкъщи, докато готвите или просто докато се разхождате със семейството си. Танцът и музиката покачват моментално настроението.

25. Спирайте и гледайте около себе си. Дори да сте в града, спрете и вижте колко много дървета има. Чуйте как щастливо викат децата. Помиришете какво са сготвили бабите в квартала. Наслаждавайте се на живота във всеки негов детайл и във всеки ден и миг.

26. Снимайте много. Запечатвайте спомени и знайте, че ако снимате как малко дете храни улично куче е по-ценен момент от поредното селфи. Снимайте и събирайте щастието в рамки.

27. Научете се да бъдете добре и в собствената си компания. Намерете нещата, които ви правят щастливи и се опитайте да ги правите понякога сами – дали ще е кино или ресторант, пътуване или друго, обикнете себе си. Време е!

28. Престанете да наричате себе си „стари“. Вие сте това, което вярвате, че сте. Научете се да вярвате, че сте млади, силни, красиви, способни и обичани, и ще бъдете такива!

29. Правете повече секс. Сексът е здраве, настроение, младост и самочувствие. На кого не му трябват?!

30. Спрете със задръжките в секса. Глупаво е да имате свян и задръжки. Ако имате партньор, който не би одобрил желанията и фантазиите ви, може би не е партньорът за вас.

31. Спрете да криете истината и да се преструвате. Важи не само за секса. Ако нещо не ви харесва, се научете да го казвате на най-близките си хора. Правете го така, че да не наранявате и да не изисквате от някого невъзможна промяна. Но бъдете искрени, всичко друго е безсмислено.

32. Простете миналото. Не ви трябва този товар. Може да продължите по-леки напред, ако оставите миналото с прошка и с надежда да не повтаряте грешките си никога повече.

33. Не се страхувайте от бъдещето. Доверете му се. И се оставете на течението, правейки всичко най-добро, на което сте способни, в настоящия момент. Имате само него.

34. Мечтайте! Никога не си казвайте, че вече нищо кой знае какво не може да ви се случи. Тепърва има много зрял и прекрасен живот за живеене. Вие сте в разцвета на силите си и знаете какво искате, какво не искате, накъде отивате и какво още не ви се е случило, а го мечтаете. Не спирайте, докато не се случи!

35. Търсете осъзнатост. Казват, че да си осъзнат, означава да си по-тъжен. Но това означава също така да си по-мъдър и с повече смисъл и безгрижие да вървиш по пътя си. Четете съответната литература, разговаряйте много с приятели, ходете на психотерапия и работете над себе си и ума си, за да имате истински пълноценен живот.

36. Запазете детето в себе си. По една щуротия на месец! Нека ви се превърне в навик. Дали ще джапате боси в локвите или ще ядете захарен памук и ще се люлеете на люлки, не забравяйте, че докато сме тук, детето в нас винаги има шанс да ни направи по-млади и по-щастливи.

37. Останете с широко отворени сетива за света. Той е динамичен и постоянно се случват нови неща. Имайте любопитството да ги научавате и да сте в крак с времето и неговите особености. Така никога няма да остареете безвъзвратно!

38. Бъдете човечни! Може би досега сте имали амбиции, били сте в конкуренция, драпали сте за някакво положение, за някакво състояние. Нали знаете, че в крайна сметка накрая винаги най-важно от всичко се оказва да сте били добри и човечни към другите?!

39. Тренирайте чувството си за хумор. То ще ви вади от всякакви ситуации. И с него се живее по-приятно. Освен това децата ви трябва да се научат да го използват, а вие сте техните най-добри учители.

40. Обичайте! Любовта е всичко. Обичайте децата си, родителите си, партньора си, себе си, хората наоколо, животните и целия свят. Любовта превръща живота в подарък и смисъл.

Останете с отворено съзнание и когато дойде следващото десетилетие, с нови сили надграждайте!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X