Напишете дума/думи за търсене

4 храни, които трябва да избягваме, когато сме в менструация

Между спазмите и подуването на корема и общото гадно чувство, менструацията, меко казано, е отвратителна работа.

Ако искате да облекчите малко това месечно състояние, избягвайте определени храни, които биха могли да влошат менструалните симптоми.

1. Захарни закуски
Много жени страдат от ПМС или менструална умора, така че храните с високо съдържание на захар могат да влошат това. За да задоволите тези желания за захар, заложете на естествено сладка храна като парче плод или допълнително мед в чая си.

2. Солени закуски

Да, любимите ни пържени картофи, чипс или кисели краставички могат да доведат до задържане на вода и подуване, особено в глезените, краката и ръцете. Избягвайте излишната сол, защото задържането на вода и подуването са досадни.

3. Алкохол
Алкохолът може да влоши умората и ниската енергия, които могат да придружават менструацията. Ако не искате да се откажете напълно от алкохола през периода, умереността е от ключово значение.

4. Храни със супервисоко съдържание на фибри

Някои жени изпитват промяна в чревната перисталтика по време на менструалната седмица - запек или по-течни изпражнения. Въпреки че се препоръчват много пресни плодове и зеленчуци, свръхвисокото съдържание на фибри или газообразни храни влошават тези симптоми за някои и ги подобряват за други.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X