Напишете дума/думи за търсене

4 грешки, които правим, когато сме с гел лак

Да излезеш от салона за маникюр и чисто новият ти гел лак да се нарани – рядко толкова дребни неща могат да вбесят толкова силно една жена. И с право. Защото е отнело време и финанси да го придобием и защото е трудно да го „поправим“ сами.

А гел лакът е страхотно удобство, защото трае по две седмици и няма нужда да мислим постоянно как ни изглеждат ръцете и дали някое ъгълче от лака не се е обелило.

За съжаление тази устойчивост и защита може да направят ноктите ви по-слаби и склонни към цепене. Никой не иска това, така че има няколко неща, които трябва да имате предвид, за да поддържате здравето на ноктите си, когато правите гел лак. Ето кои са най-често допусканите грешки.

1. Носите гел лак без почивка

От постоянното носене на гел лак нокътната плочка се изтощава изключително много. Това може да доведе до дехидратация на ноктите и евентуално счупване, така че не забравяйте да оставите на ноктите си почивка между нанасянията. Освен това е важно да имате професионален маникюрист, който да оценява състоянието на ноктите ви и заедно да решавате кога те се нуждаят от почивка и колко дълга.

2. Оставяте гел лака твърде дълго

Тъй като гел лакът може да се носи седмици наред, е изкушаващо да го оставим понякога по-дълго. Специалистите обаче препоръчват да се носи най-много две-три седмици, за да се избегнат увреждания на нокътните плочки и с кожичките. Имайте предвид, че след като гелът започне да се повдига, той позволява влагата да попадне под него, което евентуално води до растеж на бактерии.

3. Премахвате стар гел лак без професионална помощ

Най-безопасният начин за премахване на гел лак е от професионалист. 

Ако по някаква причина не можете да стигнете до салона за отстраняването му, съветът е първо внимателно да напилите горната част на лака, за да премахнете блясъка, което позволява на ацетона да проникне и да разтвори гела по-лесно. След това накиснете памучни топчета в ацетон, сложете памучно топче върху всеки нокът и го увийте в алуминиево фолио. Оставете ацетона да действа от 10 до 15 минути, а след това, като използвате дървен избутвач за кожички, леко изтласкайте гела от нокътните плочи. За да завършите, леко изгладете повърхността на нокътя с пила и нанесете масло върху ноктите и кожичките си, за да рехидратирате.

4. Не използвате масло за кожички

Можете да оцените увреждането на ноктите въз основа на тяхната гъвкавост: нормалните нокти са леко гъвкави, но колкото по-твърди и здрави са ноктите, толкова по-вероятно е да се счупят. Тъй като студеното време обикновено прави кожата по-суха, правилната хидратация на кожичките може да подобри до голяма степен състоянието им.

За да се борим със сухотата на ноктите, експертите предлагат да държите маслото за кожички под ръка. Добавянето на няколко капки масло към ноктите и кожичките между посещенията в салона ще ги поддържа хидратирани.

Предимства и недостатъци на маникюра с гел лак в домашни условия

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X