Напишете дума/думи за търсене

Суперлесни рецепти за идеално чиста тоалетна

Ето 3 домашни рецепти за почистване на тоалетни, които ще ви помогнат да изхвърлите химикалите и да почистите тоалетната чиния и тоалетния резервоар, естествено.

Коктейлът от токсични химикали в комерсиалните почистващи препарати за тоалетни чинии е сериозен и ако човек се зачете, веднага ще изхвърли половината препарати от дома си. Освен това предупрежденията върху бутилките разкриват рисковете от използването и съхраняването на тези почистващи препарати вкъщи.

Една от нашите мисии е да ви помогнем да освободите къщата си от химически почистващи препарати и опасни токсини. Поради тази причина нека разгледаме съставките на препаратите за почистване на тоалетни чинии. След това ще научим за естествените домашни почистващи препарати за тоалетни чинии и техните съставки.

Защо домашно почистващо средство за тоалетни чинии

Всъщност повечето търговски почистващи препарати за тоалетни чинии съдържат сурови химикали, които могат да замърсят околната среда на дома ви.

Солната киселина е активна съставка в много почистващи препарати за тоалетни чинии. Този корозивен химикал е изключително токсичен. Освен това представлява риск за децата, домашните любимци и особено за човека, който почиства тоалетните!

И накрая, вдишването на изпарения на солна киселина е вредно за носа, гърлото и дихателните пътища. Ако попадне върху кожата ви, е силно разяждащо.

Хлорната белина е друга вредна съставка. Тя е силно разяждаща, което означава, че може да изгори, корозира или унищожи живата тъкан. В допълнение към изгарянето на очите, носа и кожата, тя може лесно да влоши симптомите на астма.

И не вярвайте на рекламите, които ви казват, че само този или онзи препарат може да почисти качествено вашата баня и вашата тоалетна. За разочарование на големите производители може да го направим и сами с естествени материали.

Естествени почистващи препарати за тоалетни

На първо място, има няколко естествени съставки, които можете да използвате, за да формулирате домашен препарат за почистване на тоалетна чиния. Освен това изработването на собствени препарати ви позволява свободата да решите кои съставки смятате за най-безопасни за вашето семейство. И накрая, съставките са лесно достъпни и много ефективни.

Домашно почистващо средство за тоалетни с бял оцет

Чували сте колко прекрасен е оцетът за естествено почистване. Отново ще го повторим. Оцетът е лека киселина. Той дезинфекцира, премахва миризмите и е изключително безопасен.

С боракс

Противно на неточната информация на някои уебсайтове, бораксът НЕ е същото като борната киселина (която е токсична). Той всъщност е натриев тетраборат и е толкова токсичен, колкото обикновената готварска сол или сода за хляб, в много ГОЛЕМИ количества. Боракс е чудесен многофункционален почистващ препарат, който избелва, дезодорира и премахва петна.

С лимонов сок или лимонена киселина

Лимонената киселина, която също се съдържа в лимоновия сок, се свързва с минералите в тоалетната чиния, което ги прави по-лесни за елиминиране. Това може да помогне за намаляване на упоритите петна от твърда вода.

С етерични масла

Чистите етерични масла са едни от най-добрите тайни оръжия за използване в почистващи препарати за домашни любимци. Много от тези растителни масла имат антибактериални, антивирусни и дори противогъбични свойства. Маслото от чаено дърво е изследвано повече от всяко друго етерично масло и е установено, че убива повечето форми на бактерии, когато се добавя към почистващи препарати с концентрация от 0,5% до 1,0%.

Други етерични масла, които притежават антибактериални свойства и са полезни при почистващите препарати за баня, са лавандулата, цитрусовите масла, ментата, розмаринът и евкалиптът.

Със сода за хляб

Содата за хляб е прекрасна като домашно почистващо средство за тоалетна чиния. По-конкретно, тя изтърква и дезодорира тоалетната чиния по естествен път. Струва си да се отбележи, че не притежава обаче никакви ползи за борба с микробите.

Домашни формули за почистване на тоалетни

Направете своя избор от тези естествени, домашни рецепти за почистване на тоалетни чинии.

Скраб за тоалетна чиния от чаено дърво

  • 1 чаша дестилиран бял оцет
  • половин чаша сода за хляб
  • половин чаена лъжичка етерично масло от чаено дърво

Комбинирайте тези съставки в малка бутилка с пулверизатор и напръскайте тоалетната чиния, капака и изобщо навсякъде, където обикновено почиствате. Оставете да подейства няколко минути и със суха кърпа забършете оцетния разтвор.

Тежка формула за тоалетна

  • три четвърти чаша боракс
  • 1 чаша бял оцет
  • 10 капки етерично масло от лавандула
  • 5 капки етерично масло от лимон

Комбинирайте всички съставки в купа или шишенце. Измийте с вода вътрешната част на тоалетната чиния с четка или просто пуснете водата, за да намокрите вътрешността. Изсипете цялата смес в тоалетната чиния и я оставете да престои цяла нощ или докато ви няма.

Мързелив дневен тоалетен скраб

За безпроблемно почистване на тоалетната, дръжте в банята си бутилка с оцет и бутилка със сода за хляб. Когато тоалетната се нуждае от почистване, напръскайте обилно с оцет и оставете да престои няколко минути. Поръсете сода за хляб вътре в тоалетната, изтъркайте вътрешността с четка и пуснете водата.

За да почистите външните повърхности, просто напръскайте с оцет, оставете да престои няколко минути и избършете.

Това средство чисти от загорели тенджери до щори и петна по килима

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X