Напишете дума/думи за търсене

Какво не трябва да правим с дървените прибори

Дървените кухненски прибори са незаменими - те са устойчиви и осигуряват традиционен стил, но могат да създадат проблеми, ако не бъдат почистени стриктно.

Дървото съдържа пори, към които могат да се залепят остатъци от храна и влага. Затова е важно да ги чистете прецизно, за да избегнете натрупването на бактерии върху някоя от повърхностите.

Топла вода и сапун
Това е най-простият метод за ежедневно почистване на дървени прибори. В този процес е от съществено значение да се използва вода с доста висока температура, тъй като тя омекотява втвърдените остатъци от храна. Накрая подсушете с кърпа.

Лимон
Този цитрус е много полезен продукт при дезинфекция на дървени прибори, тъй като помага за премахване на мазнините и силните миризми.

Лимонената киселина в лимона е основният химикал, отговорен за неговите способности за почистване.

Сода бикарбонат
С времето дървените прибори могат да придобият петна.
Содата бикарбонат е едно от веществата, които могат да бъдат успешни в такива случаи. Поръсете дъската, добавете лимонов сок и разтрийте с кърпа, докато петното избледнее. Накрая изплакнете с вода.
Оцет
Направете смес, съдържаща оцет и вода в равни количества. След това накиснете дъската за 20 минути. Изплакнете и подсушете.
Кокосово масло
Излейте малко от него върху чиста кърпа и нанесете върху дъската. След 10 до 15 минути изплакнете с гореща вода и подсушете.
Какво да не правим с дървени прибори
Миялна машина не трябва да се използва за хигиенизиране на дървени прибори, защото топлината и водата взаимодействат с тях дълго време, което може да причини влага и разпространение на бактерии.
Не трябва да ги накисвате във вода за дълги периоди от време. Когато този процес се извършва често, течността може да проникне в порите на дървото и да натрупа вредни микроорганизми .
Имайте предвид, че сапуните, които използвате за почистване, трябва да бъдат неутрални, тъй като химическите детергенти ще влошат дървесината. Също така трябва да изхвърлите дъската, когато има пукнатини, тъй като мръсотията винаги ще се събира в тази област.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X