Напишете дума/думи за търсене

Двойките с тези 8 ценности имат най-щастливите отношения

Повечето хора имат вродено желание да споделят и да изпитват любов. Ако не беше така, нямаше да продължим да влизаме във връзки или в ситуации с надеждата, че те ще се превърнат в нещо трайно.
Когато връзките попаднат в застой, много хора не са сигурни какво да направят, за да гарантират, че любовта, която са намерили, ще продължи.
Шансовете една романтична връзка да издържат на изпитанието на времето често зависят от това дали индивидите в една двойка споделят определени основни ценности или не.

Кои са основните ценности, необходими за щастливи и здрави връзки?


1. Другарство
От съществено значение е да бъдете приятел на партньора си.
Мислете за другарството като за термостата на вашата връзка - то ви позволява да разберете колко гореща или студена е тя. Без приятелство помежду ви е трудно да разберете колко здрави са отношенията.

Другарството е необходимо за насърчаване на здравословно чувство за романтика и привързаност с половинката. Трудно е да бъдеш романтичен или сексуално привлечен от някого, когото дори не харесваш толкова много.

2. Уважение
Уважението е чувството на възхищение към някого и почитането/признаването му за това кой е, какво е постигнал или на какво е способен.
Точно както нашата нужда от самоуважение е важна за нас индивидуално, така и нуждата на нашия партньор от уважение е също толкова необходима. Това става чрез разпознаване и отчитане на чувствата и нуждите на нашия партньор.

3. Емпатия
Емпатията е способността да се разбират и споделят чувствата на друг човек.
Това е по-дълбоко от просто да изпитваме симпатия към нашите партньори и към това, с което те се занимават. Това е способността да се поставиш в тяхното положение и да кажеш: „Разбрах“.

4. Уязвимост
Уязвимостта в една връзка се проявява и присъства доброволно.
Предизвикателството с уязвимостта е, че да бъдем открити и честни с нашите партньори не гарантира, че те ще върнат същото чувство, обич или поведение в този момент. Уязвимостта ви излага на риск от отхвърляне.
Но това също така означава, че почитате връзката си с най-реалната и най-сурова версия на себе си.

5. Отговорност
Отговорността е да се справяте с бъркотията, която сте направили, но и да сте готови да я почистите.
Не е достатъчно просто да се извините за вашето поведение и действия срещу вашите партньори, но е също толкова важно да покажете, че разбирате въздействието на вашите действия.

6. Ангажимент
Ангажимент означава да бъдем отдадени един на друг. Хората искат да знаят, че имат значение в техните взаимоотношения и това се демонстрира чрез приоритизиране на партньорите им.
Да направите половинката си приоритет означава, че той е преди всеки друг и е основната ви грижа.

7. Доверие
Това е способността да вярвате и да разчитате на това, което вашият партньор ви казва – непоколебимо и от все сърце.
Повечето хора говорят, че доверието е основополагащо, но то също е нещо, което се печели и култивира.
То се изгражда малко по малко, не се строи за една нощ. Това е мощна концепция във всяка връзка и има огромна стойност. Не забравяйте, че Рим не е построен за един ден.

8. Комуникация
Ако комуникацията във връзката е сведена до обидни думи, викове, агресия и много конфликти — това е силен знак, че връзката ви е нездравословна.

Разбира се, конфликт рано или късно ще се случи, той е неизбежен. Но конфликтът не трябва да става грозен и объркан или да ни кара да говорим негативно на човека до нас. Ако комуникацията се разпада, направете почивка и се върнете към разговора. По-важно е да обичаш, отколкото да си прав.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X