Напишете дума/думи за търсене

5-те ключа за взаимно уважение във връзката

Трябва да се отнасяте към партньора си с уважението, което бихте искали да получите в замяна, дори това да ви звучи като клише. А изразяването на вашата благодарност с думи може да бъде наистина чудодейно и за двама ви.

Често приемаме уважението за даденост, вярвайки, че хората, които ни обичат, ни уважават.

За съжаление, това невинаги е така. Уважението във връзките не означава просто да не се нараняваме. Това е психологически и емоционален проблем, при който крайната цел отива много по-далеч от това. Търсим уважение, което ни позволява да израстваме и превръща двамата партньори в съюзници.

Кои са ключовете за взаимно уважение в отношенията?


1. На уважението му трябва цел
Живеем в свят, където думите се продават и където хората споделят удивителността на своите „перфектни” взаимоотношения в социалните мрежи. В реалния, ежедневен живот обаче те всъщност не живеят така.
Така че, ако искате да покажете на партньора си уважение, това трябва да се направи с истинска цел. В противен случай не струва нищо. Любовта сама по себе си не е достатъчна, за да може една връзка да процъфти или дори да оцелее. Има много повече измерения, които придават на отношенията пълен смисъл.

Ежедневното показване на уважение е свързано с грижа и грижа. Става въпрос за проявяване на интерес и активно слушане и чуване на другия. За реципрочност и способност да предвиждаме нуждите на половинката. С две думи, всичко е свързано с емоционално подхранване.


2. Емпатия: основен стълб
Никой не може да покаже истинско уважение, ако няма истинска, интуитивна и искрена съпричастност. Преди всичко останало, човешкият мозък се е развил чрез социализация, взаимодействия и онази неразривна връзка, която ни е позволила да оцелеем като вид, живеейки в сплотени социални групи.

Емпатията и огледалните неврони, които я създават, ни позволяват да виждаме партньорите си като част от себе си. Разбираме какво чувства нашият любим, без да се налага да ни го казва с думи.

Съпричастността е от основно значение за проявяване на уважение и прилагане на това уважение във всичко, което правим, казваме и не казваме, за да се грижим за важните за нас хора.

3. Важността да познавате партньора си
Някои хора казват, че познават партньора си колкото тях самите. Това, което всъщност правят обаче, е да проектират собствените си предпочитания и нужди върху него.

• Изграждането на щастлива, здравословна връзка не означава, че трябва да имате съгласие за всичко.

Зачитането на страстите, предпочитанията и вярванията на партньора ви е от съществено значение. Трябва да знаете кои са те, какво не харесва, какво го кара да се чувства неудобно и всички онези малки детайли, които съставят неговата личност и идентичност.

Без това знание не може да има уважение. В противен случай и почти без да осъзнаваме, ние саботираме любимия си човек, погрешно вярвайки, че някои неща не са важни.

4. Благодарност
Кога за последно благодарихте на партньора си за нещо?
Едно просто „благодаря за това, което си “, „благодаря, че винаги си до мен“ или „благодаря, че ме правиш щастлив е всичко, от което се нуждаете, за да покажете на партньора си уважение, основано на признание и признателност. Освен това му показвате колко важен е той за вас.

Благодарността, проявена със смирение, укрепва всякакъв вид отношения, особено когато става въпрос за романтични.

5. Значението на малките подробности
Не може да покажем уважение със спорадични грамадански жестове. Най-щастливите и дълготрайни връзки са тези, които знаят как да обръщат внимание на малките неща. „Дреболиите” показват, че уважението е мъдро и интуитивно.

Не забравяйте, че добрата комуникация е в основата на всички здрави отношения.

• Изразявайте благодарност
• Общувайте, без да крещите
• Използвайте изрази като: „Знам как се чувстваш и те уважавам за това“, „Кажи ми как мога да ти помогна“ или „Кажи ми какво мога да направя, за да те направя по-щастлив“.

Следването на тези прости съвети може драстично да подобри отношенията ви. Уважението е основната основа на всяка връзка, така че ако знаете как да го покажете, няма да отнеме много време нещата между вас и партньора ви да започнат да вървят по-гладко.

Що е то любовна карта и как да я разчитаме?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X