Напишете дума/думи за търсене

Какво чисти газираната вода у дома?

Снимка pixabay.com

Освен, че се използва като напитка и в кулинарията, газираната вода е подходяща и за почистване на различни неща.
* Налейте в дълбок съд газирана вода и добавете към нея няколко капки средство за миене на съдове. Оставете вътре за през нощта бижутата, които искате да почистите. На сутринта ги измийте най-напред със сапун, изплакнете ги и ги изсушете.

* Газираната вода сваля и ръждата. Трябва да потопите в нея за няколко часа това, което желаете да почистите.

* Може да се използва за миене на стъклата и огледалата.
* Натуралният камък на кухненския плот или мивката също се почистват много добре с газирана вода.
* Загорелите съдове ще блеснат отново, ако още докато са топли, сипете вътре газирана вода и оставите така за няколко часа.

* С нея може да върнете красотата на приборите за хранене, и на стъклените и кристалните съдове. Става с накисване за 10 - 15 минути и с полиране след това с кърпа без влакна.
* Газирана вода е ефикасна за отстраняване на петна от червено вино и мазна храна, но само ако са пресни.
* Може също да неутрализира миризмата на котешка урина. Подсушете мястото и сипете отгоре газирана вода. Това ще предотврати и образуването на петна.

* Напръскайте с газирана вода петната от котлен камък върху смесителите и стъклото на душ кабината, а после изтъркайте с по-груба тъкан.
* При дълга употреба на една и съща чаша за пиене на кафе или чай, от вътрешната й страна, особено на дъното, се появяват тъмни петна. Отстраняват се лесно, ако се сипе газирана вода и се остави така за през нощта, а после се изплакне.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X