Напишете дума/думи за търсене

За небцето

5 страхотни рецепти с кисело зеле - стар вкус, нови идеи

5 страхотни рецепти с кисело зеле - стар вкус, нови идеи

Киселото зеле е зимната магия на българската кухня - ароматно, леко хрупкаво, полезно и универсално. Да, всички знаем за сармите и капамата... но днес ще ви отведем по по-различен път

4 позабравени български рецепти от тефтера на баба

4 позабравени български рецепти от тефтера на баба

Във времената, когато кухнята беше центърът на дома, а времето течеше по-бавно, бабите ни пазеха своите рецепти като малки съкровища. Тефтерите им бяха пожълтели, прошнуровани

Ръководство за ферментация на зеленчуци

Ръководство за ферментация на зеленчуци

Ферментацията е древно изкуство, което е помогнало на хората да оцелеят в продължение на хиляди години, като е позволявало съхраняването на изобилието, налично през вегетационния сезон

Лесна и разкошна торта Павлова

Лесна и разкошна торта Павлова

Торта Павлова с плодове е прекрасен и изящен десерт, с който може да впечатлите както близки приятели, така и семейството си. Подготовката за тази рецепта отнема около 30 минути

Три рецепти за феноменален чийзкейк

Три рецепти за феноменален чийзкейк

Чийзкейкът е едно от онези вкусни изкушения, които винаги могат да намерят място на масата. Кремообразният вкусен десерт може да бъде сервиран на празници, но и в обикновени дни

Печен джолан с анасон и джинджифил

Печен джолан с анасон и джинджифил

Необходими продукти: 2 малки свински джолана с кожа 1 с.л. червен пипер 1 с.л. олио сол и черен пипер на вкус 1 малко парче джинджифил 1 цяла необелена глава чесън 2 зърна карамфил 1 зърно звезден

Направи си сам истински френски пастет (+рецепти)

Направи си сам истински френски пастет (+рецепти)

Вече ви показахме основните начини да си приготвим разядки и пастети, които не съдържат месо, но няма какво да се лъжем – българите обичат да замезват главно с месо

X