Напишете дума/думи за търсене

Суперлесни за отглеждане растения, които не искат много светлина

Всеки си мечтае за хубави, здрави растения вкъщи, които растат без много грижи и без много светлина. Ето нашите предложения за няколко такива.

Змийско растение

Невероятно толерантни към това да бъдат забравени, змийските растения се справят добре и в онзи тъмен ъгъл, който е далеч от прозореца. Техните хладни, заострени листа с пъстри цветове изглеждат красиво и в малка, и в голяма саксия. Поливайте ги, когато горният слой на почвата е напълно сух, което обикновено отнема около две до три седмици.

Растение паяк

Вероятно сте виждали зелените или зелените с бяло пъстри листа на това висящо растение, което вирее страхотно и при слаба светлина. Паякообразните растения растат буйно, ако ги държите подстригани и не ги оставяте да гният. Също така махайте изсъхналите листенца от възможно най-ниско, тъй като това ще помогне на растението да расте по-здраво, вместо да се опитва да поддържа тези листа живи.

Потос

Прекаляването с опитите да се грижите за потоса всъщност може да го убие. Идеалното цвете за заети и/или мързеливи стопани. Оставете потоса да засъхне между поливанията. За да проверите дали растението има нужда от вода, го вдигнете. Ако е доста леко и почвата му е абсолютно суха, може да полеете лекичко.

Ако вашият потос се нуждае от подкастряне, можете да създадете нови малки растения, като поставите откъснатите части в чаша вода на перваза на прозореца, докато започнат нови корени.

Девическа коса папрат

При папратите е важно те да бъдат влажни, а не мокри. Може да сложите папрата в глинен съд (там той диша по-добре), без да го поливате отгоре. Вместо това поставете малки камъчета в чинийката под съда. Сипете вода директно в чинийката. Тя създава свой собствен купол за влажност около растението. Отглеждането на папрати в стая, в която има малко влага, като банята например, също е идеален вариант.

Райска птица

Райската птица има тропически вид, но не се нуждае от един куп грижи. Поддържайте почвата влажна и най-добре е да го постигнете с помощта на подходящ дренаж. Поливайте го, когато почвата отгоре изглежда суха.

Това стайно растение не се нуждае от много светлина и е супер издръжливо. Ще бъде с вас дълги години, като придава тропическа атмосфера към вашето пространство.

Кои цветя издържат на засушаване

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X