Напишете дума/думи за търсене

Драматизирането на проблемите само ги влошава

Животът понякога ни удря твърде силно. Ако това е нещо неочаквано, може би всички наши лични и духовни ресурси не са готови и ние не можем правилно да устоим на болката.

В тези ситуации стресът извисява главата си. Емоциите ни превземат и неудобната ситуация може да се удължи.
Когато не знаем как да приемем проблем в живота си от самото начало и по правилния начин, може да се чувстваме сякаш сме загубили контрол над него. Ние го анализираме много негативно, сякаш ефектите ще бъдат необратими и щетите не могат да бъдат поправени или сведени до минимум.

„Винаги помнете, че сте по-големи от обстоятелствата; вие сте повече от всичко, което може да ви се случи."
-Антъни Робинс-

Как да не правим от мухата слон
• Позволете си достъп до проверена информация, кояйто ще остави драмата настрана.
• Заобиколете се с хора, които са преминали през нещо подобно и които вече не са засегнати от тази ситуация или проблем.
• Търсете привързаност; не се дръжте така, сякаш не се нуждаете от емоционална подкрепа.
• Време е да практикувате благодарност. Бъдете благодарни за всичко, което имате, защото това ще бъде основата, на която да се опрете, за да можете да ставате и да продължите напред.
• Обърнете внимание на живота си и познатите ситуации, през които сте минавали преди. Определете какво ви е помогнало и какво ви е наранило, за да може да обърнете страницата напълно.
• Времето е ваш съюзник, но не искате да „превъртате напред“. Той има своя ритъм за заздравяване на раната.
• Спрете да се „навивате назад“, като постоянно се поставяте в миналия момент, когато проблемът е възникнал. Няма да постигнете нищо, няма да промените нищо. Съсредоточете се върху настоящето, за да направите промени.
• Практикувайте смирение в живота си. Ще научите от случилото се само ако не възприемете високомерно или отмъстително отношение. Не забравяйте, че след тъмнината винаги идва светлината.

Учим се от проблемите си, а не от драмата
Никой не е ясновидец, когато става въпрос да знае как да живее добре; някои неща започват да стават ясни едва след като вече сме преминали през тях. Сега е вашият момент да научите уроци, които ще ви помогнат преди следващия неизбежен камък, в който ще се препънете.
Не забравяйте, че колкото и да бягате, истинското ви аз винаги ще ви настигне.

Не трябва да давате живот на драмата и на ролята на жертва, когато е време да се изправите пред проблемите си. Дори понякога да искате да ги прегърнете, защото те изглеждат като единственото незабавно облекчение. Това ще направи нещата по-трудни за вас в бъдеще.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X