Напишете дума/думи за търсене

Как да разберем кой вид желанията трябва да следваме

Може би понякога човек може да има желание да направи нещо не особено благоразумно (отмъщение, порицание, наказание и т.н.), Но в този момент се запитайте честно - наистина ли искате това, или може би това е просто каприз, плод на наранена гордост, компенсация за някои нереализирани чувства, следствие от някои подсъзнателни комплекси или нещо подобно?

Трябва да слушате сърцето си. Истинските желания са пълни с добро, тъй като са свободни от всичко повърхностно, второстепенно, ненужно.
За да направите избор, ви трябват сила и много умствена работа, разбиране.

Следването на вашето желание е следването на себе си, но само ако това е истинско желание, идващо от интимните дълбини на сърцето ни.
Ако тези желания са истински, дълбоки, добри по природа, няма от какво да се страхувате и те трябва да бъдат изпълнени. Когато осъзнаете истинските си желания, вие придобивате тяхната сила.

Може ли да имаме психическо здраве от психическа слабост?
Ако ние сме нашите истински желания (а те включват любов, взаимност , чувство за сигурност...), тогава, отговаряйки на тази или подобна провокация, отговаряйки на злото с насилие, ние се отдръпваме от основите си, от самите себе си.

Ако в душата няма мир, тогава и тялото няма да бъде здраво. Има ли спокойствие, ако потискаме истинските си желания? Всички знаем, че не може насила да се влюбим, да направим добро чрез принуда, да създадем нещо приятно от подлото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X