Напишете дума/думи за търсене

Когато спрем да носим бельо, това се случва с тялото

Все повече и повече жени избират да се откажат от бельото в името на комфорта, здравето или външния вид.

И докато носенето на бельо има своите предимства, преминаването на дибидюс всъщност може да направи нещо добро за вас.
Казано от медицинска гледна точка, вагиналната област е "най-щастлива и здрава, когато има шанс да диша". Това твърди д-р Лиза Мастерсън от The Doctors fame пред PopSugar. Но преди да извикате: "Алилуя!" и да изхвърлете бикините си, може би ще искате да знаете какво се случва с тялото ви, когато спрете да носите бельо.

- може да намалите риска от развитие инфекция с дрожди

- ако спите без бельо през нощта, половите ви органи ще дишат по-добре

- може да изпитате по-малко раздразнения. При твърде плътно бельо може да възникне дразнене и протриване на вагиналната област поради генерираното триене.

Ако спрете да носите бельо изцяло, не е лошо са помислите какви дрехи носите. Свободно падаща пижама или нещо удобно ще позволят на интимните ви части да дишат, но ако носите тесни дънки без бельо, може да излагате половите си органи на повече раздразнение, тъй като платът може да се втрие и да окаже натиск върху вулвата.

- ако спрете да носите бельо по време на тренировки, може да почувствате силна миризма, идваща отдолу

Изпотяването позволява на кожните бактерии в областите с косми, включително гениталните, да причиняват телесна миризма. Ако сте без гащи, няма бариера между вас и вашите тренировъчни шорти или клинове, така че вместо потта да попива в бельото ви, тя отива направо към спортиня ви екип.

Ако спрете да носите бельо по време на тренировки, може да увеличите шансовете си за микро порязвания, известни също като вагинални цепнатини. Тези пукнатини често са причинени от разтягане или дразнене на кожата и се появяват, ако правите повтарящи се упражнения в неподходяща екипировка без бельо. Така че е важно да носите меки, дишащи панталони, докато тренирате.

- Може да намалите риска от алергични реакции, ако спрете да носите бельо

Понякога бикините могат да причинят локализиран обрив, известен като контактен дерматит. Това често е реакцията на кожата ви към определени тъкани, оцветители, химикали и консерванти, намиращи се в бельото, включително латекс.

- Ако спрете да носите бельо, може да сте по-податливи на бактериите, бъкащи на обществените места. Макар да е изключително рядко да се хванат срамни въшки, може да увеличавате шансовете си чужди бактерии да контактуват с кожата ви, ако ползвате обществен транспорт.

- Може да покажете услужливо дамските си части на някой нежелан поглед.

- Ако спрете да носите бельо, кръвообращението ви може да се подобри

- Може да избегнете проблеми с храносмилането
Ходенето без гащи може да помогне, ако страдате от храносмилателни проблеми като киселинен рефлукс и обикновено сте носили тесни дрехи в миналото. Плътното бельо може да причини натиск върху стомаха и в резултат на това да изтласка киселина в хранопровода, причинявайки храносмилателното състояние.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X