Напишете дума/думи за търсене

Вагиналните перли - защо никога не трябва да ги купувате

Знам, че много от нас изпитват силни и положителни чувства към вагините си. Напълно разбираемо - те са невероятни и е тотално разумно да искате да ги възнаградите за това, че са такъв фантастичен орган.

Обичате да ги глезите с модерно бельо или с бижута – диаманти, рубини, изумруди, перли...
Има обаче „перли”, от които трябва да бягате като дявол от тамян.

Гинекологът д-р Джен Гънтър публикува през 2016 г. материал в блога си, свързан с нашумелите торбички с билки, които някои компании предлагат като вагинални „детокс бисери“.

Д-р Гънтър пише: „На пазара се продават малки торбички с билки, които компаниите наричат перли. Пропагандират, че ако ги оставите 3 дни във влагалището си, ще прочистите матката или ще свиете миомите, ще излекувате бактериална вагиноза или ще стегнете вагината си.“
Д-р Гънтър обаче алармира, че има много медицински причини, поради които не бива да правите това.

„Вашата матка не е уморена, депресирана или мръсна и вагината ви не е изгубила чакрата си. Те не искат реална помощ от вас, освен ако няма нещо нередно. Но със сигурност ще ви кажат, че нещо не е наред чрез обилно кървене или сърбеж, непоносими спазми или неприятна миризма миризма", пише д-р Гънтър.

Тя призовава да не се хващате на въдицата за детокс на влагалището. Кажете „не” на тези „перли“.

Поуката от историята е, че вагините не се нуждаят от торбички от остатъците от някоя реколта на пишман билкар. Те се нуждаят от любов, малко мек сапун и вода за външно почистване и оргазми.
Това е.
Но ако неистово искате да купите перли за вагините си, купете ги от бижутерски магазин.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X