Напишете дума/думи за търсене

Аеропресата прави уникално кафе за секунди

Хубавата чаша кафе е това, което съпъства почти всекиго от нас в неговото разбуждане и стартирането на деня. Независимо от стила ви на живот и предпочитанията ви към храни и напитки, най-вероятно вие сте също любител на кафето. То е толкова универсална напитка, че тези, които не го консумират, са по-скоро изключение.

И ако консумацията на кафе е еднаквост за милиарди хора по света, то начините, по които това кафе може да се приготви, са доста разнообразни. Вероятно мислите, че познавате всичките? Едва ли. Чували ли сте например за аеропресата?

Аеропресата е фантастичен начин да приготвите евтино, бързо, страхотно кафе. Това е проста джаджа, измислена преди около 10 години от инженер, физик и преподавател от Станфорд на име Алън Адлер. Той решава, че е безумно да не може да се приготви само една чаша кафе в обикновената кафеварка и също така смята, че може да измисли по-бърз начин за кафеприготвянето. И успява. Измисля аеропресата, която успява да изненада дори самия Адлер с лекотата си и с вкуса на кафето, което приготвя.

Адлер разработва фин хартиен филтър, който прави кафето много чисто, без горчивина или утайка, която се озовава обикновено на дъното на френската преса. Той започва да произвежда аеропресата за търговската мрежа и тя бързо се привръща в хит сред любителите на кафето.

Аеропресата има много предимства:

  • На първо място, тя е много лесна за използване и буквално може да научите и детето си как да ви приготвя сутрешната напитка.
  • Евтин уред е и заема много малко място. Може и да го носите със себе си, когато пътувате, за да не се налага да правите компромиси с кафето. Аеропресата е лека и издръжлива.
  • Става супер бързо. Няма да закъснеете за работа, защото сте чакали джезвето да загрее или кафемашината да пусне нещо.
  • Аеропресата произвежда фантастична чаша кафе с ясни, чисти аромати.
  • Не на последно място, почистването е толкова лесно. За разлика от френската преса, където трябва да дълбаете утайката в основата, капачката на аеропресата просто се сваля и натискате шайбата от пресована маса в компоста или боклука. Изплаквате и сте готови.

Разбира се, ако приготвяте повече от 2 кафета всяка сутрин, изберете друг уред. Но винаги аеропресата е най-удачният ви вариант за пътуване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X