Напишете дума/думи за търсене

Пълнолуние в Риби – осъзнайте затворените врати

На 21-ви септември, в 2:55 часа, настъпи пълнолунието в знак Риби, на 28 градуса в знака.

Пълнолунието е лунна фаза, която се появява, когато Земята е между Слънцето и Луната. По тази причина, живите същества, живеещи на Земята, усещат силно и на индивидуално ниво мощното въздействие на двете небесни тела. На новолуние Луната започва своя нов цикъл на живот до следващата среща със Слънцето. По време на пълнолунието тя е изминала половината от пътя си и сякаш огряна от слънчевите лъчи, преминава изпит в който разказва какво е направила до сега, какво и предстои и какво трябва да направи до новото Новолуние. Това е етапът, когато Луната и ние хората трябва да осмислим ценностите, които отговарят на оста, която засяга пълнолунието. Сега трябва да се избавим от ненужния товар, който трябва да освободи място на полезното и необходимото.

Процесът ще засегне оста Риби-Дева, която ще осмисли темите свързани с емоционалния ни свят, интуиция, вярвания и реалните практични теми на Девата.

Смятам това пълнолуние за мощно и въздействащо, поради подкрепата му от други планети - Луната е в близката компания на Нептун, а Слънцето е подкрепено от положителен аспект с Плутон и Марс. Сякаш сега, по-силно от всякога, ще имаме волята да видим и вземем решения свързани с промяна на ежедневните задължения и духовния ни свят. Луната в партньорство с Нептун ще ни даде повече интуиция и силни усещания, които няма да бъдат подложени на съмнения. От друга страна, Слънцето ще бъде подкрепено от Плутон, който категорично и като за последно ще промяна, разделяне и приключване със стари модели и форми на живот.

Може би е време да осъзнаем затворените врати пред себе си и да потърсим нови възможности. А тях винаги ги има. Отместете поглед, направете крачка и ще ги видите. Те са винаги близо до вас и е нужна само вяра, търпение и надежда. Нищо повече и нищо по-малко. Вярвайте в себе си! Взимайте решения смело и категорично! Не правете компромиси с желанието си да бъдете щастливи, защото щастието е избор и той е само
наш.

Слънцето в Дева ни дава възможност да оценим с малко повече егоизъм, това което правим. Дали то не е донякъде излишно за нас и дали няма да е по-добре да се освободим от излишните ангажименти, които е много възможно сами да сме поели, без особена необходимост. Помислете за рутината, в която всеки един от нас е потънал. Замислете се, че така нареченото ежедневие ни предоставя много повече възможности, отколкото ние си позволяваме да използваме. Дали потънали в работа и ежедневни грижи, не е по-добре да помислим за душата си. Тя съществува, но това съвсем не е достатъчно да се чувстваме добре и да бъдем удовлетворени от живота си. Нека тези дни помислим за нашия вътрешен свят с всичките му истински желания за мир, спокойствие и топлина. Марс, въпреки че се намира в съседния знак Везни, е близо до Слънцето и техния разговор и разбирателство ще ни даде шанс да търсим своите разумни и съобразени с другите решения. Всеки жест, постъпка и показване на отношение сега ще бъде ключ към нови отворени врати и възможности.

Времето на пълнолунието е подходящо за започване на диети и пречистване на организма. По време на намаляващата луна тялото „обича“ да отдава, а не да задържа, затова можем да бъдем по-разточителни в удовлетворяване на кулинарните си желания, без да прекаляваме разбира се. Особено благоприятни са аеробните спортове и тези на открито.
Това пълнолуние ще бъде усетено най-много от родените между 16 и 22 юни, септември, декември и март. Те ще изпитват най-голяма нужда от баланс между духовното и материалното. Помислете какво е дошло време да промените и действайте.

Успех на всички!
астролог Венета Матева

Най-сериозна точност, както знаете, се постига при персоналната прогноза. Нашият приказен астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да пристъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност за благините и чудесата, които ви очакват. Може да се свържете с нея чрез страницата й във Фейсбук или чрез официалния й сайт https://jupiter-astrology.com/

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X