Напишете дума/думи за търсене

Най-красивите и лесни за отглеждане цветя през есента

В един от най-красивите сезони всичко е в своя разцвет - плодовете са сочни и натежали от сладост, гроздето всеки момент ще се изсипе под формата на благо младо вино в чашите ни, а градината е пъстра, богата и царствена.

Това са цветята, които ще ви радват през целия сезон у дома на балкона, и които не са никак претенциозни, така че дори начинаещи градинари биха се справили с отглеждането им.

1. Хризантеми

Има различни сортове, но като цяло хризантемата се нуждае от слънчево място, богата на хранителни вещества почва, но най-добре да е лека и пропусклива. Хризантемата е влаголюбива, но не понася добре и прекаленото напояване. Когато цъфти, по-добре да я напоявате рядко, и в никакъв случай не поливайте листата. Когато прецъфти, я изрежете до 10-15 см и я зазимете.

2. Циклама

Тя обича хладно и светло място, но внимавайте да не я държите на течение. Не би издържала на прекалено ниски температури, затова, ако навън започне да става много студено през нощта, може да я прибирате. Специфично е, че се полива само в чинийката отдолу. Може да я торите редовно, ще ѝ се отрази добре. 

3. Теменужки

Тези нежни създания обичат светлината. Могат да преживеят и по-тъмно кътче в дома ви, но няма да ви зарадват с обилен цъфтеж. Те обичат влагата, така че ги поливайте редовно. Колкото до торенето, може да го правите на две седмици. Чистете ги от пресъхналите цветове редовно.

4. Хелениум

Хелениум е по-скоро градинско цвете, но може да го гледате и на балкона. Неговите типично есенни украски ще ви радват дълги месеци. Той обича влагата, затова не пестете от поливане. Също е добре за него да се гледа възможно най-много часове пряко със слънцето. Добре е почвата му да е лека и песъчлива. За да ви радва и догодина с прелестните си цветове, когато прецъфти, го изрежете на 15-20 см от височината му и го зазимете.

Всичко, което трябва да знаем за хризантемите

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X