Напишете дума/думи за търсене

Партньорът иска да прави секс, ние не. Какво да правим?

Доста често срещана ситуация, която измъчва двойките, е разликата в сексуалното желание между двамата партньори.
В тези случаи най-важното не е да се избягва това различие, а да се търси балансирано решение и за двете страни.
Колко често трябва да правим секс с половинката си?
Тук няма правило „един за всички“. Всичко зависи от индивидуалните обстоятелства на всяка двойка.

Въпреки това според проучване от 2015 г., публикувано в Social Psychological and Personality Science, най-щастливо женените двойки правят секс около веднъж седмично.
Здравословното количество сексуална интимност, което може да е различно за всяка двойка, укрепва връзката помежду им. Освен това помага и на двамата да се чувстват по-удовлетворени и свързани.

5 съвета, когато вашият партньор иска секс, а вие не

1. Избягвайте натиска
На първо място, вашият партньор не трябва да ви притиска, нито вие сами да се насилвате. И двамата трябва да уважавате взаимно нуждите си и никой не трябва да задължава другия да се отдаде на сексуални контакти, без да има нужда от тях.

Ако натискът и сексуалността се комбинират, това обикновено води до нежелание, както и до чувство на принуда. При тези обстоятелства в дългосрочен план сексът ще придобие отрицателен нюанс, който ще породи още повече отхвърляне от ваша страна.

2. Отложете го
Спонтанната сексуална активност винаги се оценява. Понякога обаче е добре да отложите плътска среща, особено когато настоящите обстоятелства не подхождат на някого от вас.
Ако случаят е такъв, трябва да бъдете честни и да помолите партньора си да го отложи щенията си.

3. Намерете други начини за свързване
Интимността и сексуалността съдържат редица приятни елементи. Независимо от това, ако не искате да правите любов, може също да опитате да се свържете физически с партньора си по други начини:
• Предложете му масаж
• Пригответе специално ястие за него
• Вземете вана заедно
• Водете интимен разговор
• Дайте му целувки и ласки

В някои случаи тези дейности могат да доведат до увеличаване на сексуалното желание и на двама ви, което може да ви накара да правите секс. Всъщност качественото време и емоционалната връзка проправят пътя за сексуална възбуда за много двойки.


4. Управлявайте желанието си
Ако вашият партньор иска секс, но вие не, важно е и двамата да имате предвид, че вашата сексуалност е ваша собствена отговорност. Това означава, че ако един от двама ви има по-малко желание, може да намерите начин да го разрешите. От друга страна, тези, които имат по-високо сексуално влечение, могат да търсят начини да го озаптят.
5. Култивирайте съпричастност
Говоренето с партньора е от жизненоважно значение, за да разберете неговите нужди и очаквания относно секса.

Поставете се на мястото на половинката и се опитайте да не приемате нищо лично, особено ако другият изразява разочарование от отхвърлянето. Често вътре в партньора ни се случва много повече, отколкото изглежда на пръв поглед. Затова трябва да се запитате как може да се чувства или как може да му помогнете.

И накрая, ако сексуалната несъвместимост продължава да създава проблеми с нарастваща интензивност, най-доброто решение е да посетите психолог или сексолог.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X