Напишете дума/думи за търсене

Последиците от прекаленото бързане във връзката

Любовта от пръв поглед често ни кара да се втурнем във връзка. Това обаче обикновено не е добра идея. Mрекалено бързото движение в романтичните отношения често води до съжаление.

Това се случва, тъй като в началните етапи на връзката сте хванати в капана на любовта, заслепени от нейната мощ. След известно време обаче може да откриете, че емоциите ви са накарали да се почувствате малко заблудени и без ясна посока, която да следвате. Разбира се, има изключения, но общото правило е, че бързата скорост в интимните отношения не е добра идея.

Необходимостта от бързо темпо във връзката може да означава, че една двойка започва съвместния си живот седмица след първата си среща.
Малко по-късно партньорите биха могли да изберат да формализират връзката. Някои може дори да имат дете. Въпреки това често се случва тези импулсивни решения да се превърнат в разногласия.

Получаването на правилно или грешно развитие на отношенията зависи от множество фактори. Това може да са възраст, опит, личността на партньора, емоционални способности и психологическа зрялост.
Каквито и да са обстоятелствата, винаги има последствия, които трябва да се вземат предвид.

Има едно неписано правило, че когато става въпрос за любов или секс, колкото по-бавно се движиш, толкова по-добре.

Влюбването често те кара да скачаш без парашут, без дори да мислиш за факта, че може би си твърде импулсивен.

Университетът Корнел в Ню Йорк провежда проучване по тази тема. Екипът интервюира 600 двойки. Изводите са, че връзките на тези, които са се движели изключително бързо, като например секс на първата среща и съвместен живот след няколко седмици или месеци, обикновено не са толкова успешни.

Всъщност процентът на последващите разпадания на отношенията бил висок. Имало някои изключения, но проучване доказало, че бързането във връзката не носи щастие или стабилност.

Какви са последиците?

След като се влюбите, откривате, че няма любов
Влюбеността е чувство, което се смесва със страст, желание и привличане. Някои взаимоотношения са ефервесцентни като упсарин с. Те ви улавят със своята интензивност, сексуално удоволствие и прекрасното усещане да сте влюбени. Въпреки това за кратко време целият този изблик отшумява и ежедневието и рутината се завръщат.
Тогава може да откриете, че извън страстта няма любов. Няма солиден съюз, няма истинска привързаност и няма магия в простите неща, които споделяте. Освен това разбирате, че нямате едни и същи ценности, трудно се съгласявате с другия и ясно виждате, че не бихте могли да имате каквито и да било бъдещи планове.

С кого споделяте живота си?
Привличането, страстта и влюбването означават, че виждате нещата през изключителен филтър. Всичко блести. Вашият партньор излъчва съвършенство и вие проектирате върху него хиляди добродетели, умения и силни страни. Една от последиците от изключително бързото движение в една връзка е, че идва ден, когато този филтър е деактивиран и реалността, свързана с партньора, ви блъска челно, премахнала излишните пиксели от лустрото.

Изведнъж се чудите с кого всъщност споделяте живота си.
Връзката е начин да забравите друга минала и неизлекувана любов
Понякога необходимостта да бързате с нещата и да направите този непознат човек постоянно присъствие в живота ви се дължи на определени ваши скрити нужди. Много хора започват връзки, за да забравят други минали отношения, които са били болезнени. Те са известни като „отскачащи” връзки.

Бързото движение прави всичко интензивно. Тези ефервесцентни емоции покриват миналата ви болка и за известно време връзката е изключително катарзисна. Но идва денят, в който тези романтични отношения спират да закърпва вчерашните рани и превръщат настоящето в пълна глупост.

Твърде много интензивност взема своето
Друга последица от прекалено бързото движение в една връзка е емоционалната интензивност. Това означава, че сте склонни да обръщате внимание почти изключително на другия човек. Вие се фокусирате върху него обсесивно дотолкова, доколкото само връзката ви има значение. Всичко, което правите, е ориентирано към партньора и емоционалното ви ниво винаги е интензивно, преливащо и пристрастяващо.
В тези случаи доста често да страдате от психическо изтощение и в даден момент осъзнавате, че забравяте за себе си.

Неща, които не знаете за другия
Бързането в любовта може да ви накара да пренебрегнете важни аспекти, свързани с отсрещния. Може да откриете, че с всеки изминал ден сте изправени пред напълно неочаквани разкрития, които ви оставят да се чувствате объркани. Може би новият ви партньор вярва в отворени връзки, полиамория или дори да се вижда паралелно с някой друг.

Или страда от някаква зависимост, има сложни семейни проблеми, които не е споменавал. Това са нещата, които просто не забелязвате в ранните етапи на една връзка. Поради тази причина винаги е по-добре да бъдете внимателни и разумни, когато решавате следващите си стъпки в любовните отношения.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X