Напишете дума/думи за търсене

Биоактивни точки по ръцете - проста техника за самопомощ с пръсти

Много ли сте уморени, имате ужасно главоболие или изтощителен предменструален синдром? Искате ли да се отпуснете и да си починете? Погледнете дланта си. На нея има точки, с които може да контролирате тялото.

Биоактивни точки по ръцете

1. Палецът е отговорен за нашите емоции и е тясно свързан със стомаха и далака
Ако сте в състояние на стрес или депресия, ако страдате от главоболие и често изпитвате безпокойство, масажирайте палеца си, но не силно, за да не възникнат болезнени усещания.
Масажът може да се прави за 3-5 минути или повече, всичко зависи от текущото ви състояние.

2. Показалецът е отговорен за смущението и страха
Този пръст е тясно свързан с бъбреците. Масажирайки показалеца си, ще може да намалите мускулната болка, да се отървете от усещането за дискомфорт в тялото и да получите тласък на енергия.


3. Средният пръст е отговорен за емоции като раздразнение и гняв
Има тясна връзка на този пръст с черния дроб. Масажът ще подобри функцията на вътрешния орган, ще подобри кръвообращението и ще ви отърве от тревожността.

4. Безименният пръст е отговорен за негативни емоции и храносмилателни разстройства
Ако се чувствате като изцеден лимон, тогава спешно масажирайте безименния си пръст. Този масаж не само ще ви развесели, но и ще подобри функционирането на храносмилателната и дихателната система.

5. Малкият пръст – отговаря за нервността и неувереността в себе си
Ако нещо ви дразни или сте загубили вяра в себе си - отделете няколко минути, за да масажирате малкия си пръст и всичко ще се нареди.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X