Напишете дума/думи за търсене

Трите актуални нюанса на зеленото в интериора за 2022 г.

Зеленият цвят, подобно на много други краски, има голямо разнообразие от нюанси. В зависимост от местоположението им в цветовата палитра ще намерите светли, тъмни, студени, топли и огнени зелени. Изборът на подходящо зелено зависи от това, което искате да постигнете в декора, както и от настоящите тенденции и мода.

Трите актуални нюанса на зелено за 2022 г. са ментово зелено, изумрудено зелено и маслинено зелено.

Те ще дадат нов живот на вашия дом. Несъмнено тези багри ще допринесат за обновяването на вашия декор след две трудни години, замъглени от пандемията от COVID-19.

Тези тонове са пряко свързани с природата, мира и спокойствието, които са полезни аспекти за вашето психическо благополучие и семейно здраве.

Според цветовата психология зеленото е цветът на природата, човечеството и надеждата. Често се използва за балансиране на емоциите, стимулиране на състраданието, съживяване на духа и прогонване на изтощението.

Ментово зелено
Един от най-използваните от интериорните дизайнери нюанси на зеленото е ментово зеленото. Този цвят е част от по-светлите тонове и има голямо предимство: много е ярък. Предава радост, енергия и жизненост.
Използването му през тази година ще бъде насочено към дневни, спални и тераси.
Този конкретен нюанс върви много добре със светло жълто и традиционно бяло.


Изумрудено зелено
Друг от актуалните зелени тонове за 2022 г. е смарагдът. Той е поразителен, жив и много топъл цвят, използван в домовете за насърчаване на сигурността, спокойствието и блясъка. Когато е добре комбиниран, ще направи дома ви да изглежда елегантен и необикновен.

Тъй като е толкова активен, препоръчително е да изберете една стена във вашата всекидневна, трапезария, спалня или баня, за да боядисате в този тон и да я трансформирате в контрастна фокусна стена. В този случай идеята е да се използват бели или други по-светли тонове заедно с изумруд, за да се създаде баланс.
Нещо повече, изумрудено зеленото е толкова красиво, че върви чудесно върху мебели, тапети, възглавници и завеси...

Маслинено зелено
Той е широко използван от интериорните дизайнери, защото предлага всички предимства на зеленото, но не е толкова жив като споменатите вече други два тона.

Маслинено зеленото е точка на баланс между ментово зелено и изумрудено зелено. Тъй като е по-тъмен, този цвят изглежда страхотно в комбинации с бяло, светло жълто, синьо и метални тонове като сребро.

Най-добрите комбинации за модерни зелени тонове
Идеалните цветове за комбиниране с актуални зелени тонове са жълто, синьо и топли цветове в най-светлите им версии. Също така сребърните и други зелени тонове ще си паснат прекрасно, стига да се различават от основния цвят, който сте избрали.

Имайте предвид, че комбинациите не се ограничават само до стени и може да направите най-добрия избор, когато визуализирате пространствата си като цяло. Добавете декоративни елементи към стаята, като килими, маси, мебели, завеси и столове...

И накрая не забравяйте, че зелените тонове се съчетават чудесно с дървени покрития и естествени материали.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X