Напишете дума/думи за търсене

Естествени средства за борба с вагиналните циреи

Вагиналните циреи са досадни, болезнени и могат да доведат до сложни инфекции.
Какво представляват?

Възпалението на космения фоликул засяга подкожната тъкан и дермата. В резултат на това се появява вид „пъпка“, която е болезнена. Тази инфекция се появява в корена на косъма.
Вагиналните циреи се причиняват най-вече от запушени космени фоликули, които принуждават космите да растат настрани.

Вагиналните циреи също се свързват с инфекция, причинена от бактерията Staphylococcus aureus, или от действието на гъбички или дрожди. Това се нарича гъбичен фоликулит и е заразен.
Тясното бельо също може да предизвика това състояние, както и лошата хигиена.

Циреи могат да се появят около срамните устни и върху вулвата. Те също са много чести на шията и лицето, както и на задните части и бедрата. Подмишниците и окосмените и влажни зони са податливи също.

Кога циреят представлява риск?
Трябва да се консултирате с лекар, ако врасналият косъм промени цвета си, увеличи размера си или причини дискомфорт и треска. Ако не изчезне след една седмица, може да представлява риск.

Вагиналният цирей при тези състояния може да е индикация за наличието на вируса на човешкия имунодефицит (ХИВ), кожна миаза или фурункулозна миаза, паразитна кожна инфекция. Диабетът, особено мелитусът, също може да ги причини.

Циреите също могат да бъдат показателни за бъбречна недостатъчност, цироза, кожни заболявания, затлъстяване, лоша лична хигиена и стареене.

Естествени средства за лечение на вагинални циреи
Няколко природни средства могат да помогнат за лечение на фоликулит. Те не заместват медицинското лечение, ако имате нужда от него.

Черен пипер
Черният пипер е много полезен. Той е антисептик и противовъзпалително и облекчава болката. Сложете листата от пипер във вряща вода, за да приготвите запарка. След това прецедете. Накиснете компрес в настойката и го нанесете върху мястото, за да облекчите дискомфорта и болката.
Поради своите антисептични и противовъзпалителни свойства, черният пипер може да помогне за лечение на вагинални циреи.

Плодът Divi-divi

Плодът Divi-divi има лечебен ефект. Той е полезен за лечение на язви в устата, циреи и рани. Използва се и за облекчаване на стомашни проблеми.

Пригответе запарка и след това измийте засегнатата от вагинални циреи зона с нея. Може също да го смелите на прах. След това направете паста и нанесете върху засегнатата област.

Разбира се, ежедневната хигиена е много важна. Експертите препоръчват сапуни, които помагат за поддържане на естественото рН на вагината. Също така е препоръчително да избягвате тясното бельо и да внимавате с кола маската.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X