Напишете дума/думи за търсене

Наказанието да си роден извратен

Перверзникът е неспособен да обича и да изразява обич. Убеден, че светът е зъл, той става безчувствен. Това е неговият начин да не страдат.

Първоначално терминът „перверзия ” е погрешно свързан с предполагаеми сексуални „отклонения“. Понастоящем обаче това понятие е изключено от определението.
Психиатрията прие термините дисфункции или парафилии за случаи на извращение, свързано със сексуални ситуации.

В наръчниците за диагностика на психични разстройства (DSM-5 и ICD 11) извращенията са отделени от парафилии и сексуални дисфункции.

Как мисли един перверзник?
Перверзният човек се чувства преследван от натрапчиви и разрушителни мисли.

„Перверзният” индивид развива деструктивност към заобикалящите го чрез мисли и действия от зло естество.

Многобройни научни изследвания показват, че перверзното поведение може да бъде вродено. Те обаче също така потвърждават, че липсата на привързаност в ранните етапи (в детството) може да доведе до развитие на ум с перверзни характеристики.

Перверзникът развива конфликтна личност. Неговите фантазии са винаги съзнателни и той винаги се опитва да навреди, унижи и тормози други хора.

В случаите, когато е налице сексуална перверзия (по-правилно наричана парафилия), е от съществено значение за перверзника да има обстановка, в която да развие желанието си за унищожение и дейности с неприлични конотации.

Най-вече, за да може да прехвърли онези унижения (реални или измислени), които е получил през детството и юношеството си.
Когато жертвата на перверзника е подчинена и унижена, той изпитва усещане за триумф, господство и превъзходство.

На него му е важно да се чувства като отмъстител, а не като жертва.


Зли хора
До известна степен перверзникът развива психопатично поведение. Това се проявява от детството до зрелостта. Прави го във всички области на живота си - от семейството до работното място.

Има някои общи черти на перверзните хора.
Те са личности, които проявяват изразени черти на агресивност и егоизъм. Те също така са импулсивни, с характеристики на неприспособяване и егоистично поведение, което може да стане агресивно.

Тези хора показват малка или никаква комуникация с обкръжението си. Въпреки това те нетърпеливо се стремят към съвършенството във всичките си занимания, като повличат всеки надолу в процеса. Освен това те не притежават емпатия и показват абсолютна липса на уважение към околните.

„Само времето показва праведния човек, докато ти може да срещнеш нечестивия за един ден.”
-Софокъл-

Според психиатри увеличаването на злокачествеността на тези лица обикновено се свързва с емоционална изолация. Нараства поради социално или емоционално негодувание, омраза, провал и т.н. Това е порочен кръг, който непрекъснато се подхранва.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X