Напишете дума/думи за търсене

3-те най-добри природни лека против безсъние

Безсънието е гост, който никога не е добре дошъл.

То може да бъде причинено от различни фактори, включително ежедневието ви. Само ако сте много заети, не управлявате добре работата и стреса си и имате нездравословната диета, това може да повлияе негативно на вашата нощна почивка.
Натрупването на стрес или дори появата на нови притеснения може да доведе до проблеми със съня. Тревожността, депресията и дори биполярното разстройство допринасят за състояния, които ви струват няколко часа сън.

Безсънието може да се дължи и на естествената реакция на тялото да се адаптира към промяна в часовата зона. Това обаче не означава, че сте стигнали до задънена улица. Има някои природни средства, които ще ви помогнат да се преборите с недостига на сън.


Различни видове чай

Липовият чай е известен в цял свят със своите успокоителни свойства. Тази билка ще ви помогне да заспите и да се отървете от безсънието. Също така е чудесна за отпускане на мускулите.

Валерианът е друга опция. Това растение, подобно на липата, е успокоително и ще облекчи безсънието. То обаче е много силно, така че трябва да го използвате в умерени количества, когато приготвяте този чай.

Прясно мляко
Горещото мляко е друг традиционен домашен лек за това състояние. Мелатонинът в млякото е това, което ви помага да се борите с безсънието. Може да го направите още по-ефективно, като добавите малко мед.

Ароматерапия
Това лечение е свързано изцяло с носа. Мозъкът може да интерпретира ароматите на определени масла като „транквиланти“.

Добра идея е да започнете с ароматерапията 20 минути преди лягане. Най-подходящите ухания са тези на розата, портокала, лимона и лавандулата.

Други препоръки
Има определени методи, които могат да помогнат на мозъка и тялото да се адаптират към по-добри модели на сън и да се отърват от безсънието.
Няма да забележите резултатите веднага, но няма да отнеме много време, за да влязат в сила.

Едно от първите неща, които може да направите, е да загърбите следобедната дрямка. Така тялото ви ще бъде уморено през нощта и ще може да заспите лесно.

Изключвайте осветлението. Ако държите телевизора или телефона си в ръка, е по-трудно да заспите. Ярките светлини поддържат мозъка активен и ви пречат да си почивате.

Внимавайте на какво четете. През нощта е най-добре да четете хартиена книга вместо на телефона или на лаптопа.

Избягвайте социалните мрежи и новините, защото те могат да повлияят на съдържанието на сънищата ви и качеството на съня.

Променете навиците си
• Упражнявайте се редовно, за да изразходвате цялата тази допълнителна енергия и да си почивате спокойно през нощта.
• Избягвайте кофеина. Кафето е идеалната напитка за подобряване на умственото и физическото ви представяне, но е лоша идея да го пиете през вечерните часове. Не давайте на мозъка си причина да остане активен късно през нощта.
• Шоколадът също не е полезен. Яденето на захар през нощта само ще стимулира мозъка и ще го принуди да бъде активен.
• Същият ефект се случва, когато сте под влияние на алкохол, тъй като той уврежда тялото. Това също ви пречи да заспите.
• Трябва да се опитате да се въздържате от продукти, които съдържат никотин. Това важи не само за през нощта, защото е лошо за здравето като цяло.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X