Напишете дума/думи за търсене

С този домашен крем намаляваме бръчките около устата

Кожата около устните е малко по-чувствителна от кожата на останалата част от лицето. Ето защо много често се появяват преждевременни признаци на стареене в тази област.
Тъй като сте непрекъснато изложени на слънчеви лъчи, токсини и други неща, които са вредни за кожата ви, тя може да развие нежелани аномалии. Това се случва, когато губи колаген и еластин.

За щастие, в момента има голямо разнообразие от козметични процедури, които подхранват кожата. Те могат да намалят появата на бръчки около устата, като я поддържат по-млада.
Освен това има доста продукти на пазара, които се грижат за това, но повечето от тях са доста скъпи.

Ето защо днес искаме да споделим с вас една натурална рецепта. В тази природна козметика има съставки, които предлагат подобни ефекти като тези по магазините, но на по-достъпна цена.

Това е домашен крем, който може да направите с пчелен восък, бадемово масло и други полезни съединения, създадени да действат върху появата на бръчките около устата.

Съдържа витамин Е, есенциални мастни киселини и мощни антиоксиданти, които помагат за минимизиране на негативните ефекти на свободните радикали. По този начин предотвратява разрушаването на клетките в тази област на лицето.

Този домашен крем е мощен естествен овлажнител, който помага за предотвратяване на сухота и забавя загубата на колаген и еластин.


Ползите от пчелния восък
Той е естествена субстанция, произведена от млади пчели, за да предпазят своя кошер от враждебните сили на околната среда.
Състои се главно от дълговерижни въглеводороди, включително парафини и олеини.

Пчелният восък се използва като естествена козметична съставка от години. Хората го оценяват, защото регулира pH на кожата, предотвратява инфекции и може да създаде защитна бариера срещу агенти, които причиняват стареене.

Нанасянето на пчелен восък върху кожата намалява наличието на замърсявания и мъртви клетки. По този начин оптимизира процеса на оксигенация на клетките.

Ползите от бадемовото масло
На първо място, мастните киселини, открити в бадемовото масло, лесно проникват в порите на кожата, осигурявайки допълнителна влага и мекота.

Съдържа витамини А и Е, които действат като антиоксиданти, и естествени противовъзпалителни средства. Тези витамини, както и минералите в бадемовото масло, могат да помогнат за противодействие на негативните ефекти на токсините върху кожата.
Това масло също подобрява кръвообращението и улеснява почистването на мъртвите клетки.

Ползите от розовото етерично масло
То се откроява със своята овлажняваща и подмладяваща сила, идеално за минимизиране на появата на петна, белези и признаци на стареене.
Розовото масло съдържа омега-3 мастни киселини, витамин Е и други антиоксиданти.


Как да приготвим този домашен крем
• 12 супени лъжици пчелен восък (120 г)
• 1 чаша бадемово масло (200 г)
• 2 супени лъжици етерично розово масло (30 г)
• 1 супена лъжица розова вода (15 мл)

Първо поставете пчелния восък в топлоустойчив съд и го разтопете на водна баня. Добавете бадемовото масло и розовото масло. Разбъркайте добре с дървена лъжица и прехвърлете в дървен съд. Накрая добавете розовата вода. Оставете да стегне, но преди да се втвърди, изсипете в херметически затворен стъклен буркан и го съхранявайте на тъмно място.

Вземете необходимото количество крем и го втрийте в ръба на устата си с лек масаж. Оставете да попие в кожата, без да го плакнете. Използвайте го всяка вечер, за да получите положителни резултати.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X