Напишете дума/думи за търсене

Чудотворна козметика няма. Има обаче това...

Би било прекрасно да може да си купим един крем за лице и той да изпълни всичко онова, което се казва в рекламата, а месец след употребата му да се погледнем в огледалото и да изглеждаме като модела, който ни обещава тези неща от телевизора.

Грижата за кожата, както и тази за здравето между другото, изисква холистичен подход. Тази статия е за абсолютно начинаещи, които до този момент не са полагали кой знае какви грижи за кожата си, но е време и имат желание да започнат. Ще ви кажем кои са най-важните стъпки в тази грижа, които не бива да пропускате или омаловажавате в никакъв случай. 

Всяко задълбаване по темата може да ви отвори нови възможности и, разбира се, да донесе още по-благоприятни ползи за кожата ви.

Красивата кожа иска постоянство и рутина!

1. Разберете какъв тип е вашата кожа

Преди да определените своята рутина, трябва да знаете какъв вид е кожата ви. Може би не е лошо да посетите козметик, който да ви ориентира, за да съобразявате избора си на козметика и на грижи с нуждите на вашата кожа.

2. Започнете да я миете старателно по два пъти на ден

Перфектно почистената кожа е кожата, която утре ще създава по-малко проблеми и ще изглежда по-млада. За да правите това почистване, е добре да имате измивно олио, особено ако ползвате грим, и измивен гел или пяна. Някои предпочитат само мицералната вода, но ние ви препоръчваме двукомпонентното миене - с два продукта и две измивания последователно.

Кожата на лицето се мие сутрин след ставане и вечер преди поставяне на нощната козметика.

3. Слагайте слънцезащитен крем

Това се налага не само, когато сте на плажа и не само през топлите месеци. Ако искате млада кожа, слънцезащитата трябва да е ваша ежедневна рутина. Независимо дали излизате от вкъщи и дали е слънчево навън.

Слънцезащита се поставя след другата бяла козметика и преди поставянето на грим/фон дьо тен.

4. Не ползвайте козметика с алкохол

Проверявайте съставките на козметиката си. Ако видите на челни позиции сред тях alcohol denat, ethanol, methanol, ethyl alcohol, denatured alcohol, isopropyl alcohol, SD alcohol и benzyl alcohol, изберете друг продукт. Алкохолът е масово използван в козметиката, но той изсушава кожата и води до образуването на бръчки.

5. Хидратирайте отвън и отвътре

Кожата се хидратира и отвън, и отвърте. Изберете добри хидратиращи серуми, тоници и кремове, но също така пийте много вода. 

6. Перете често възглавницата и калъфката си

Няма да повярвате колко замърсявания има по тях. Когато спим с часове на дълго неизпрани възглавница и калъфка, ние предизвикваме дразнене в кожата, а оттам ще дойдат и алергии. Не искате да сте алергични към козметика и грим, нали?

7. Проучете продукти с ретинол

Ретинолът всъщност е витамин А. Ако има продукт с реално антиейдж действие, това е този. Разбира се, че е добре да го съчетавате и с други грижи за кожата си, но него включете на всяка цена в рутината си.

Прочетете повече за това как да ползвате продукти с ретинол в нашата статия тук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X