Напишете дума/думи за търсене

Не търсете съвършената любов... създайте истинска

Всички имаме предвид някого, за когото вярваме, че без съмнение е идеалната ни половинка . Виждаме съвършенство в този човек - с безупречни черти и бъдеще с пълно щастие.
Да мечтаеш, не е лошо. Това ни дава част от онази илюзия, от която всички се нуждаем, за да се разхождаме с усмивка в този сложен и труден свят.

Но аз не вярвам в идеалната любов. Вярвам в необяснимата любов, която те обгръща с интензивни и непокорни чувства. Вярвам в страстното начало, от което може да се изгради истинска любов.

Помислите за любовта, от която се нуждаете. Направете го здраво стъпили на земята и с отворен ум.

Не поглеждайте със замъглени очи към образите на идеалната любов, които ще ви отдалечат от реалността. Погледнете реалността, която е съставена от автентични хора. Няма такова нещо като съвършена любов. Има хора с добродетели и дефекти, които са се научили как да създават хармония между своите нужди и своята празнота.

Не търсете перфектна любов, изградете любов, която е истинска и съзнателна.

Стълбовете, върху които се градят съзнателните взаимоотношения
Може би вече сте чували за съзнателни връзки. Тези отношения са противоположни на прекалено романтизираната или несъзнателна любов.

Романтичният идеал, с който обществото ни храни, всъщност се състои от различни очаквания, които са опасни за емоционалния ни баланс.

• Романтичната любов символизира идеализирането на любимия човек. Това може да доведе до прожектиране на атрибути, които не съвпадат с реалността.
• Романтизмът, или идеалната любов, е отражение на най-опасния вид привързаност. Това е изображение на необходимостта да имаш и да „притежаваш“ другия човек като единствения начин да бъдеш щастлив.
Истинската любов не означава неспособност да проявявате обич и грижа. Състои се от изграждане на съзнателна връзка чрез здравословни практики, в които няма нужда от подчинение, нито натрапчива привързаност.

Ключът е да създадем връзки, които са хармонични и уважаващи хората, участващи в нея, връзки, които се грижат за нашето лично израстване и растежа на самите отношения.

Как може да намерим и изградим емоционално зряла и съзнателна връзка?

1. Не търсете! Първо, станете някого, с когото си струва да бъдете
Не се обсебвайте и не си поставяйте жизненоважната цел „да намерите перфектния човек“.

Животът е непрекъснат урок, в който всичко има значение. Всяка минала връзка оставя своя отпечатък. Преживяването и споменът за него са част от вас, но те не определят кой сте. Вашите възможни провали не ви дефинират. Те ви учат как да предприемате нови, по-смислени стъпки.

Тук не става въпрос за търсене, а по-скоро да оставите живота да ви носи, докато се грижите за самочувствието си. Знайте какво искате и се дистанцирайте от това, което може да ви нарани.

Работете върху себе си всеки ден. Позволете си вътрешно
израстване и се насладете на това, което сте. Насладете се да бъдете човекът, който виждате да се отразява в огледалото всеки ден. Вашето вътрешно щастие, вашият баланс и вашата емоционална зрялост са най-големите подаръци, които бихте могли да предложите на някого, когото обичате, на някого, който съдбата доведе в живота ви.

За да изградите истинска и съзнателна любов, е необходимо първо да станете човек, който обича и се възхищава на себе си.
Истинската любов не идва с „магия“.

2. Работете върху личния си и емоционален баланс
Възможно е вече сърцето ви да е било увредено от неуспешна връзка или от друга емоционална рана, която все още не е спряла да кърви.

След провал или раздяла е важно да излекувате връзката, която имате със себе си. С това, което сте, с вашите нужди и вашия вътрешен глас. Прекарали сте твърде много време, влагайки цялата си енергия в друг човек. Сега е моментът за приоритизиране.

Позволете си да изпитвате страх от самотата или от това да бъдете изоставени. Важно е да се научите как да бъдете сами, без това да е нещо травмиращо.

Когато изградите чувство на любов и единство със себе си и чувство на комфорт и увереност в това кой сте, вие вече няма да показвате своите слабости и празнота. Вече няма да показвате своите грешки и нужди, с които винаги търсите вниманието на друг.

Когато нов човек влезе в живота ви, не мислете за него като за „сбор от всички части“ на предишните ви взаимоотношения. Бъдете емоционално зрял човек, който се е поучил от опита си. Човек, който сега е свободен да обича и не носи със себе си емоционален багаж. Човек, готов да изгради истинска, пълна и смела любов.

3. Да си влюбен, е лесно, но изграждането на истинска любов изисква усилия
Има любовни връзки, които възникват просто случайно, които се промъкват до нас. Няма значение как ще се случи, същественият елемент е, че всеки ден връзката се подсигурява все повече и повече със стълбовете на уважението, баланса и равните усилия. Тя трябва да се подсили с взаимно разбиране, което е в състояние да вдъхне надежда и да разбере.

Изграждането на съзнателна любов изисква волята и на двете страни. Изисква да знаете как да съчетаете „моите интереси с твоите интереси“. Изисква разбиране и оценяване на различията, а не само на споделеното.
Спрете да търсите перфектната любов. Всички ние сме несъвършени същества, които правим всичко възможно всеки ден, за да изградим перфектен живот. Това е важното.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X