Напишете дума/думи за търсене

Направете това и ще бъдете обичани, както желаете

Ако не уважавате себе си, не молете другите да ви уважават. Обичайте себе си, за да ви обичат другите, както заслужавате.
Хората, които правят грешката да измерват заслуженото по отношение на любовта, която получават от другите, могат да претърпят много разочарования. Затова практикувайте любов към себе си.

Представете си, че през целия си живот сте получавали фалшива обич или привързаност, обитавана от болка и манипулация. Тогава бихте могли да повярвате, че не заслужавате да бъдете истински обичани.

Интересно е как в училище децата научават кои са столиците на различните държави, но никой не им предлага стратегии да се научат да обичат себе си. Да се грижат за себе си като изключителни същества, каквито са, и които без съмнение заслужават най-доброто.

Никой не заслужава вниманието ви толкова, колкото вие
Обществото често ни учи на ценности, които могат да се окажат нож с две остриета – самолюбието е едно от тях. Да обичаш отражението в огледалото, понякога се разглежда като егоистично.

Културните ценности ни учат да сме благодарни, да позволяваме на хората да излязат от стаята, преди да влезем, да помагаме на ближния си, да даваме всичко за тези, които обичаме и т.н.

Вярно е, че всичко това са ценни действия, които не бива да спираме да практикуваме. Въпреки това ние също трябва да се научим да изпитваме любов към себе си и да имаме почтеност и високо самочувствие.


Не измервайте стойността си въз основа на това, което получавате
Представете си, че дете е било тормозено в училище. Сега си представете, че това дете винаги е само вкъщи. То не получава подходящата обич и внимание от родителите си.

А сега си представете същото това дете като възрастен. Освен това помислете за усилията му да поддържа щастливи емоционални, зрели и обогатяващи взаимоотношения. Ако не постигне това, вероятно ще се окаже, че е човек, който не заслужава да бъде обичан.

Вярно е, че да имаме травматично детство, определено не означава, че ще имаме негативни емоционални отношения. Това обаче е фактор, който има значителна тежест при определяне на качеството на бъдещите ни взаимоотношения.

Как да практикуваме любов към себе си
• Не измервайте стойността си въз основа на това, което получавате от другите
• Обичайте себе си всеки ден, както заслужавате, и не чакайте другите да ви дадат това, което искате
• Не търсете постоянно одобрение за своите действия и мисли. Сам сте си съдия. Вие сте човекът, който трябва да даде живот, подкрепа и усилия във всяко действие, което решите да извършите.
• Ако детството и тийнейджърските ви години не са били щастливи моменти в живота ви, опитайте се да отделите миналото от настоящето. Вече знаете какво означава да израснете без здрава, стабилна и нежна любов. Затова оставете това в миналото и знайте, че бъдещето е по-светло.
• Излекувайте раните си, като практикувате самолюбие. Поглезете се и се предпазвайте от неща, които могат да ви навредят, но също така тръгнете по нови пътища, които водят към надеждата да ставате все по-добри всеки ден. Ще привлечете вниманието, което смятате, че заслужавате.


Обичайте себе си и оставете зад гърба си това, което ви наранява
Вие заслужавате много повече от това, което някои хора ви дават. Независимо дали вярвате или не, това е така, защото има индивиди, които не знаят как да обичат другите и които не разбират какво е взаимност. Това са двата крайъгълни камъка на искрената любов.

Този тип личности не се притесняват и не полагат усилия да докарат усмивки вместо сълзи във връзката.

Не трябва да се забърквате в този тип отношения. Любовта трябва да носи радост, а не скръб. Бъдете смели и оставете болката, която сте изпитали, за да може да си върнете целостта.

Почтеността означава прекратяване на връзка между това, което заслужаваме, това, което чувстваме, и това, което правим в ежедневния си живот. С други думи, това е баланс между ума, сърцето и действието.

Наистина обичайте себе си така, както заслужавате да бъдете обичани, дори ако трябва да прекарате известно време сами. Тази опция винаги ще бъде по-добра от това да живеете с някого, който ви наранява.

Вие сте прекрасен човек, който заслужава най-доброто в живота. Борете се за това, борете се за себе си и се борете за тези, които обичате. Никога не се задоволявайте с по-малко, отколкото заслужавате. И преди всичко обичайте себе си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X