Напишете дума/думи за търсене

Ето за това ще съжаляваме в бъдеще, ако продължаваме да го правим в настоящето

Понякога живеем живота си толкова фокусирани върху ежедневните си задължения, че забравяме да му се наслаждаваме. Обикновено живеем ден за ден.

Опитваме се да покрием непосредствените си нужди и не размишляваме твърде много върху посоката, която поема животът ни. Въпреки това чудили ли сте се някога за какво може да съжалявате в бъдеще? Смятате ли, че живеете живота, който наистина искате?

Има няколко изследвания, които изясняват проблемите, за които хората са склонни да съжаляват по-късно през живота си. Резултатите са интересни и може да ни накарат да преосмислим собствените си цели и приоритети.

За какво ще съжаляваме в бъдеще?

Нашата работа
Често сме принудени да работим нещо, което не е истинското ни призвание. Финансовата нужда може да означава, че приемаме работа, която не ни отговаря и дори може да ни направи нещастни. Това е един от най-големите фактори, за които хората често съжаляват, когато погледнат назад.

Нашите емоции
Често може да се чувстваме неуверени относно изразяването и споделянето на емоциите си. Това може да има дългосрочни последици. В бъдеще може да съжаляваме, че не сме били по-ясни, по-твърди или по-искрени.

Може да съжаляваме, че не сме поставили граници за определени хора, които са ни наранили. Или че не сме изразили привързаността си към тези, които обичаме. Защото това, което не изразиш, в крайна сметка се превръща в буца в гърлото ти и тежест в сърцето ти.

Започнете да се свързвате с емоционалната си страна и я оставете да ви води. Опитайте се да работите върху своята увереност и емоционално управление. Свикнете да чувствате и изразявате. Спрете да потискате усещанията си и си позволете да ги почувствате напълно.

Нашият личен живот
Понякога рутината и ежедневните ни задължения поглъщат цялата ни физическа и умствена енергия. Когато сме фокусирани върху изпълнението на ежедневните си задължения, ние сте склонни да не си оставяме време за отдих и грижи за социалните си взаимоотношения. Въпреки това е важно да намерим баланс, ако не искаме да чувстваме в бъдеще, че не сме се възползвали наистина от живота си.

В края на дните ни това, което най-много ще ценим, ще бъдат спомените, споделените моменти и преживяванията, които ни накараха да се насладим на момента.

Нашата самоличност
Хората често съжаляват, че са дали приоритет на дълга пред желанието. Те са склонни да бъдат по-загрижени за изпълнението на задълженията и отговорностите си и след определена възраст съжаляват, че не са се погрижили за истинските си желания и стремежи.

Поради тази причина трябва да спрете да се ръководите от това, което обществото ви казва, че трябва да бъдете. Забравете какво се очаква от вас и започнете да се питате какво очаквате от себе си.


Ще съжаляваме, че не сме посмели да живеем
Ще съжаляваме, ако си позволим да бъдем ограничени от страх, срам или вина. Това ще ни остави с безкрайното съмнение какво би се случило, ако бяхме казали „да“.

Склонни сме да се съсредоточаваме върху избягването на непосредствена болка или дискомфорт. Това означава, че се отказваме от възможности и мислим само за непосредствените последици. Въпреки това, когато взимаме решения, трябва да разширим визията си и да се опитаме да слушаме вътрешния си глас. Този, който не се съмнява.
Всъщност често е за предпочитане да скочим направо в дълбокото и да се опитаме да преодолеем несигурността си.

Трябва да спрем да се страхуваме от неуспех. Трябва да може да приемем грешката като присъща част от живота си и да вземем решение да се учим от всяко преживяване. Защото понякога е по-рисковано да не рискуваш.

Трябва да живеем днес, за да не съжаляваме утре.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X